6. 4. 2019

Čtvrtletka I. 2019




Začátek roku byl poměrně zajímavý a plný změn. Ne všechny se týkaly knižního bloGu, ale to neznamená, že nestály za to. 
Především jsem po letech nespokojenosti a zbytečných stresů sekla se starou prací. A když už jsem začala ty změny, následovalo stěhování do nového bytu. Leden a první polovina února bylo proto všechno trochu uspěchané a nervózní. 
V druhé půlce února se všechno uklidnilo a navíc přišlo i krásné počasí. To je pak těžké nemít radost ze života. Když se k tomu navíc přidají i skvělé knihy a víc času na práci na vlastních věcech. Už jen najít zajímavou práci a budu spokojená.
Takže, co jsem za čtvrtrok přečetla a nakoupila?


leden

Leden byl takovým slabším rozjezdem, takže jsem přečetla jen 5 knih a tu další navíc zařadila do února, protože většinou spadá spíš tam.

Přečteno v papíru

Přečteno ve čtečce

Nováčci v knihovně
S láskou tě nenávidím, Tři královny, Temnota, Andělská hra

Jednu podařenou facebookovou Soutěžní středu s Nakladatelstvím Fragment se mi podařilo vyhrát knihu Ostrov na konci všeho.



únor

Únor už byl co do počtu podstatně úspěšnější. Společnost mi dělalo 11 knih + jednu napůl s lednem a přes nešťastný rozjezd s knihou, která mi nesedla, to byly samé skvělé kousky.

Přečteno v papíru
Silní:Zajatec Železné hory*(R), Oblíbená sestra *(R), Škola dobra a zla: Vzhůru za slávou, Poslední číslo*, Kulti

Přečteno ve čtečce
Klan *(R), Devět nocí* (R), Drak bere vše* (R), Delirium, Pandemonium, Rekviem, Časoběžník*(R)

Nováčci v knihovně
Zlatá klec, Poslední číslo*, Říše bouří, Krvavé ostří, Půlnoční koruna, Tři temné koruny, Prokletá krev, Kouř, Králova dcera, Kořeny růže Tudorovců,

Od muže jsem dostala jako překvapení knihy Kulti a Enderův stín. Prý za stěhování :).

Obzvláštní radost mám z doplnění série Trůny, kterou mám teď kompletní a nějakým zázrakem celou z antikvariátů. Poslední tři přírůstky jsem ukořistila v zákeřných únorových slevách a stály mě každá jen 55 kaček. Dobrá snaha omluvit si utrácení sama před sebou, ale nekupte to, když to bylo tak výhodnýýý :).



březen

V březnu pokračovala skvělá jízda. Slupla jsem 12 knih. Z toho všech šest Vampýrských akademií, které jsem četla asi tak po desáté, jenže s tímhle jak jednou začnete, nejde přestat..

Přečteno v papíru

Přečteno ve čtečce
Vampýrská akademie, Mrazivý polibek, Stínem políbená, Krvavý slib, Spoutáni magií, Poslední oběť, Smrt před branami *(R)

Nováčci v knihovně
Zloději dýmu, Remade, Chuligán, Možná jednou

Já si v těch antikvariátech prostě nedám pokoj :) Zvlášť poslední dobou jsou tam skvělé kousky, novinky a úplně v perfektním stavu.

Jednou takhle při pondělku se mi podařilo vyhrát knihu Kankán se svatozáří na FCB nakladatelství Garamond. A protože Muchovy obrazy se mi líbí, jsem zvědavá, co se dozvím o něm a o jeho životě.



čtvrtletí celkem

Přes líný rozjezd se nakonec ukázalo, že čtvrtletí stálo čtenářsky za to. 
Celkem 28 knih a 11.115 stran. 
Koupila jsem jen 18 knih, což mi nepřipadá tak špatné, protože naprostá většina je z antíků a výprodejů. No, asi se to v dalším čtvrtletí otočí vzhledem k tomu, co má všechno vycházet :).

Ty knihy, na které už názor na bloGu je, jsou označeny u názvu * a po kliknutí vás odkaz mrskne přímo na konkrétní článek. Všechny články, které si budete chtít přečíst, najdete taky v seznamu článků na bloGu zde. Nebo v albech naFCB tady.
Všechny přírůstky jsou k nahlédnutí na FCB stránce bloGu zde.
Výtisky ke zhodnocení, které mi poslali z Knihy Dobrovský a Palmknih najdete pohromadě tady i s odkazy na hotové články. Za poslané knihy moc děkuji!


závěrem

Chtěla bych poděkovat Palmknihám za možnost s nimi dlouhodobě spolupracovat a za recenzní kousky do mojí čtečky, které mi posílají. Této spolupráce si patřičně vážím a doufám, že i oni jsou spokojeni. Moje díky si zaslouží také Knihkupectví Dobrovský, což je moje druhá pravidelná spolupráce, které si také vážím a která mi dělá radost pro změnu papírovými knihami. Doufám, že moje články potěšily zase je :)
V neposlední řadě děkuji i svým pravidelným i nepravidelným čtenářům a těm, kteří občas zanechají komentář. Těší mě, že je vás tolik a komentáře mi vždycky udělají radost.





2 komentáře:

Pinky v knihách řekl(a)...

28 knih je super! Snad se ti bude dařit i nadále :-) Jinak souhlasím s tvým poděkováním, s Palmknihama se spolupracuje úžasně, je to taková malá výhra :-D

Nikolaoss řekl(a)...

Díky :) zatím se daří skvěle. Mám na spolupráce štěstí, jsou parádní obě.