10. 4. 2023

Čtvrtletka I. 2023

 

První čtvrtletí roku nasadilo tempo vskutku vražedné a je, tak nějak nečekaně, definitivně v tahu. Vím, že to říkám pokaždé, ale tento rok utekly zimní měsíce, které se přece mají nekonečně táhnout, nechutně rychle. Marně přemýšlím, co je vlastně nového, protože v tom fofru jsem se ani pořádně nestihla rozkoukat, natož pořizovat do života nějaké novoty :).

 



leden


Z plánovaných věcí na tento měsíc jsem nestihla prakticky nic. Nebo spíš vůbec nic. Aspoň, že v práci se situace postupně uklidnila a už to není hnusný vánoční fofr, co otravuje každý den. Konečně se dá z práce dorazit v takovém duševním rozpoložení, že nemám chuť jít hned spát, ale jsem schopná nějaké činnosti. Pročež tedy vážně nechápu, proč jsem nic nestihla. Ono je to nakonec fuk. Můžu být jen ráda, že mě mé koníčky nevydělávají na živobytí :D protože s takovou by bylo brzo po mně a měla bych hezoučké přírodní bydlení pod mostem.

Jediné předsevzetí, které se mi zatím daří, je vytřídění knihovny. K tomu mě dost tlačí nutnost vybudovat více prostoru pro knihy, které si chci doma nechat.

 

Přečetla jsem:

Vlku zaslíbená*, Bridgertonovi VIII: Před svatbou, Vzpomínky na zítřek, Říše upíra, Dirigentka *(R)

 

Nováčci v knihovně

 

Nákupy:

Přání – knize to na Pointě nevyšlo, ale nakonec přece spatřila světlo světa.

Tajemství Heavenu – loni jsem podpořila na Pointě, letos se můžu začíst.

Les bez srdce – sehnáno na Trhu knih za supr cenu.

Vánoční prázdniny – Vánoce jsem si loni moc neužila, tak snad doladím atmosféru zpětně :)

Temné a kruté lži – láká mě a nevím proč. Snad se to vyplatí. Většinou to tak je.

 

Celkem 5 přečtených knih, 2.412 stránek a koupeno 5 nováčků.


 




únor


Z nějakého nepochopitelného důvodu na mě v únoru přišla extrémní psací nechuť. Psát cokoli byl problém. No, naštěstí se tím neživím, takže o nic nešlo, jen jsem si dala měsíc pauzu od veškerých kreativních činností :) Někdo by to možná nazval psacím blokem. To je podle mě blbost. O žádný blok se nejedná. Prostě a jednoduše se mi nechce :) V hlavě to nicméně šrotovat nepřestane nikdy, takže nápadů je dost. Teď už jen počkat na psací slinu. Třeba dorazí s jarem.

Oproti tomu se čtení dařilo skvěle a předsevzetí méně číst bylo porušeno opravdu ve velkém stylu :D ono když už porušovat předsevzetí, tak se vší parádou.

Přiznávám se také k obnovení pařanské vášně, kterou jsem byla nucena v prosinci opustit. Drahý můj mi předplatil SWTOR. Větší část únorových podvečerů jsem trávila sesíláním blesků na nic netušící Jedie a levlováním nové Sithky. Jako relax je to super, ale toho času, co to sežere…!

 

Přečetla jsem:

Vánoční prázdniny, Pomněnka: Co za světla není vidět, Hladoví*, Dvůr temnoty*, Štěstí voní jako chleba* (R), Hypotéza lásky, Jeden rok*, Přání!, Dvanáct měsíců

 

Nováčci v knihovně

 

Knihy ve spolupráci:

Štěstí voní jako chleba – nalákána na Skotsko, sáhla jsem po této knize.

Víkend plný viny – tenhle typ knih si umím užít.


Moc děkuji Nakladatelskému domu Grada!

 

Nákupy:

Zlatá – nová Meyer, to musíš mít! :)

My všichni neřádi – vypadá to vážně skvěle a protože už jsem to i přečetla, tak vím, že je :)

Stačí mávnout křídli – nalákána doporučeními.

Hypotéza lásky – také na doporučení.

Dvanáct měsíců – protože když jsi z prvního dílu unešená, musíš mít i druhý :)

Princezna noci a stínů – odměna za návštěvu zubaře :) tuto rozkošnou tradici zavedla máti coby úplatky v dětství. Doporučuji, funguje to skvěle.

 

Podporuji vydání:

Padlý vládce nebes – knize se podařilo vybrat potřebné prachy, takže se můžu v budoucnu těšit.

 

Celkem 9 přečtených knih, 3.229  stránek a koupeno 6 nových knih.


 




březen


Konečně se probudil můj spící psací múzák a trochu jsem pohnula jak s Gambitem tak s články na bloG. Jsem přesvědčená, že pauza pomohla, protože nově předělané a upravené věci příběh rozhodně vylepšují. Kupodivu se mi postupně rýsuje v hlavě čím dál víc přepracování Dámy. Dopadne to tak, že první verzi si uschovám pro potěšení a druhá verze se bude ubírat úplně jinými cestami – opět jsem přesvědčená, že to bude spíš ku prospěchu věci. Takže jakmile posunu Gambit prvním čtenářům, vrhnu se na to. Posouvání se posunulo na další čtvrtletí a fakt doufám, že se moje únorová lenivost a tvůrčí nechuť nevrátí.

Naplno se rozjela předprodejová knižní sezóna. To byl vždycky můj oblíbený sport :D Snažím se krotit, ale jsou knihy, které prostě doma mít chci.

 

Přečetla jsem:

Kniha noci, Přízraky noci, Víkend plný viny *(R), My všichni neřádi, Půlměsíční město 2, Vinnetou, Chce to dva *(R), Rapsodie, Šepotání

 

Nováčci v knihovně


Knihy ve spolupráci:

Chce to dva – odhaduji to na romantickou komedii. Na ty je nálada vždycky.

 

Moc děkuji Nakladatelskému domu Grada!

 

Nákupy:

12 králů Šarachaje – úlovek z bazaru za super cenu. Je na doporučení, tak jsem zvědavá.

Království lhářů – supr výhodný nákup z rušeného knihkupectví. Dlouho na seznamu, konečně doma.

Tisíc dokonalých tónů – malá radost z LK za pár kaček.

Budoucí královna – opět rušené knihkupectví.

Do pekel – podle anotace to vypadá jako něco, od čeho neodtrhnu oči.

Litersum – nalákala na téma. Buď to bude super nebo tuctovka. Snad to první :)

 

Celkem 9 přečtených knih, 3.700 stránek a koupeno 6 nováčků.


 




čtvrtletí celkem?

 

Celkem 23 knih a 9.341 stran. Koupila jsem „jen“ 17 knih.

 

Pořád říkám, že je škoda, že mě za čtení neplatí. Mít korunu za stránku, budu mít každého čtvrt roku příjemné prémie :). Aspoň se můžu pochválit, že když už jsem nakupovala, bylo to většinou v akcích a tak jsem vlastně „ušetřila“.

Seznam všech článků o knihách je již tradičně k nalezení zde, případně i s obrázky v albech na FCB. Ano, jsem tak stará a nepružná, že jsem si instáč ještě pořád nedokázala oblíbit a do budoucna to ani nemám v plánu.

Knihy ve spolupráci, které mi poslali z Nakladatelského domu Grada najdete pohromadě tady i s odkazy na hotové články. Za poslané knihy moc děkuji!

 

závěrem


Chtěla bych poděkovat Nakladatelskému domu Grada za důvěru a dlouhodobou spolupráci. Této spolupráce si patřičně vážím a doufám, že i v Gradě jsou spokojeni. Objevila jsem díky nim hodně nových autorů a dokonce i žánry, o které mě dřív nenapadlo zavadit pohledem. Pokaždé to sice nevyjde a kniha mi nesedne, v Gradě to ale berou sportovně a negativní recenze nevyčtou ani slovem. Za takový přístup jsem vděčná.

V neposlední řadě děkuji i svým pravidelným i nepravidelným čtenářům. Těší mě, že je vás tolik a pořád čtete můj bloG, i když blogům mělo už dávno odzvonit.

Tento bloG se zatím chcípnout nechystá, takže se uvidíme v dalším čtvrtletí. Užijte si jaro!

 


Žádné komentáře: