5. 10. 2022

Čtvrtletka III. 2022

 

Letní čtvrtletí je již tradičně to, které moc nemusím. Vedro, víc práce, protože zástupy za dovolené, vedro… Ačkoli by po mně za to mnozí hodili kamenem, jsem ráda, že vždycky tak rychle uteče :) Jediné dobré na tom, je, že je více světla a dá se déle číst bez žárovky. Na druhou stranu v době, kdy není problém si posvítit, není toto asi úplně argument pro oblibu léta. Zkrátka je pryč a vítej podzime. Tedy jasně že až po malém poletním ohlédnutí :)


 



červenec


v červenci jsem se zase lapila do osidel Lovců stínů a zkusila jejich novou sérii. Měla jsem trochu obavu, protože jedna z těch nových mě zklamala, ale Řetěz ze zlata novým sériím z tohoto světa dost napravil reputaci.

Konečně mi klaplo moje písmácké předsevzetí a v červenci jsem s prvním čtením dost pohnula. Ono taky co jiného, když je člověk zalezlý doma, aby se vyhnul příšernému vedru. Začínají se mi nořit z mysli také jednotlivé scény z Dámy, kterou bude nutno předělat, aby navazovala lépe na Rošádu. Dokonce přemýšlím nad tím, že budu muset kombinovat vypravěče, abych tak nějak dosáhla na všechno. Pohled dvou postav stačil původnímu záměru, ale už ne všemu novému, co je potřeba a všem postavám, které mají co říct.

Ve vydávání nových knih přišla slabá letní vlna. Po bohatém květnu jsem za to ráda, protože podzim bude určitě zase masakr a tak aspoň trochu našetřím na předvánoční hody :). Na druhou stranu zase vypuklo u Dobrovského letní slevové šílenství. Nakoupila jsem několik knih, ale za zlomek původní ceny, takže paráda :) Na druhou stranu mi Dobrovský trochu pokazil můj oblíbený předprodejový nákup. Přes červenec nebylo v předprodeji skoro nic.

V Pointě ani jinde jsem si tentokrát nevybrala žádného favorita, kterému bych chtěla šoupnout nějakou tu kačku. Uvidíme příští měsíc.

Přečetla jsem:

Vítězstvívětší než smrt *(R), Pólo, Dokonalá, Alex, léto a já *(R), Smrtná zima, Temná tání, Inferium 2: Invaze* (R), Pozorovatelka

e-knihy: Řetěz ze zlata, Osvoboditelka

audioknihy: Totální rauš: drogy ve třetí říši

 

Nováčci v knihovně


Knihy ve spolupráci:

Inferium II: Invaze – knihu mi u nakladatelství Epocha zařídil sám autor pan Bureš. Je velmi lichotivé, když mě osloví přímo autor knihy a ještě takový, jehož knihy mi parádně sedí. Děkuji moc!

 

Nákupy:

Pýthie, Krevní pouto, Místodržící – nákup v letní akci u Dobrovského za kilčo kus :) aneb vítaná příležitost, jak dokoupit druhé díly sérií a (někdy postarší) novinky, co mě zaujmou

Barva draků – původně jsem ji chtěla, pak nechtěla a pak na ni dali zajímavou akci, takže ji mám :)

Zaklínačky potíží, Prokletý sníh, Hlídka na konci vesmíru, Hluboký hrob 3: Modrá záře – letní Black Friday  u Dobrovského potěšil. Za pár korun pěkné knihy.

Speciálové, Kompars – úlovek z LK na doplnění série.

Údolí žalozpěvu, Cesta do jabloňového sadu – doplnění mé sbírky Rečkové a za dobrou cenu z LK

Osvoboditelka – koupeno jako e- kniha. Jsem ráda, že druhý díl vyšel aspoň takto.

 

Celkem 10  přečtených knih, 4.208  stránek a koupeno 9 nováčků.


 



srpen


úspěšně pokračuju v prvních opravách Gambitu. Pravda, trochu mě zaseklo, že dvě části jsem musela kompletně přepsat. Ale tak co už. Teď je to aspoň lepší. Myslela jsem, že budu mít problém vyhodit takový kus textu, ale kupodivu ne. Prostě to tam nepatřilo.

Začala jsem víc kupovat e-knihy. Jaksi jsem pochopila, že moje knihovna spíš není nafukovací a můžu být v Tetrisu dobrá jak chci :) Navíc když je akce a cena spadne pod dvě stovky, trochu víc se mi chce koupit jen balíček dat. Na dovolenou, která bude v září, taky nepůjde táhnout úplně všechno v papíru. Pojedem s báglama, takže v papíru rozhodně nic brát nebudu.

Jinak se v srpnu zajímavého neudálo nic. Prostě vedro :D

Přečetla jsem:

Holka přes palubu *(R), Smrtící vzdělání, Dívka, had a trn, Královna šťastných katastrof *(R), Krutá milost, Stánek s polibky *(R), Vespertina, Všechny skryté dary, Bridgertonovi 7: Poznáš to z polibků, Tma pod srdcem

e-knihy: Polibek bez duše,


Nováčci v knihovně


Knihy ve spolupráci:

Dračí dcera – prostě draci. Kdo by odolal? :)

Stánek s polibky – vypadá to na příjemný letně-romantický příběh.

 

Moc děkuji Nakladatelskému domu Grada!

 

Nákupy:

Vespertina – Temná kněžka – rozhodla jsem se, že dám autorce ještě šanci.

Liščí gambit – v akci za 49 Kč. To se snad skoro budu stydět zaplatit za tak parádní knihu.

Plán plavby, Knihkupectví na Riverside Drive – malá páteční radost v akci u Dobrovského

Bridgertonovi VII: Poznáš to z polibků – hlavní sérii už si asi pořídím celou

Místo kde bydlím – zaujala v levných knihách formátem a barvou :)

Poslední song – zdá se, že by to mohla být alá zapatovina. První z e-knih na dovču.

Naše zakázané vášně – námět se zdá zajímavý. Druhá e-kniha na dovču.

Dokonalé léto – převyprávění Hříšného tance? Ano, prosím! Třetí e-kniha na dovču.

 

Podporuji vydání:

Poslední noc – upíři… Myslím, že další důvody už není potřeba uvádět :D  A s radostí jsem zjistila, že kniha úspěšně prošla, takže se na ni můžu těšit :)

 

Výhra:

Tajemství zjevené srdci – knihu jsem měla v „chcisikoupit“ seznamu. O to větší radost mám z výhry a děkuji moc projektu Čteme české autory.

  

Celkem 11 přečtených knih, 3.739 stránek a koupeno 9 nových knih.


 



září


v září konečně přišel čas na dovolenou. Sice nakonec nedopadla tak, jak jsme si původně představovali, ale přečetla jsem toho hodně.  Se psaním už to bylo slabší, i když jsem ho brala s sebou. V cizím prostředí to nějak nešlo…

Celkově se zářím, co se psaní týká, tak nějak divně potácím. V práci kopec změn i kopec práce a když dojdu domů, tak si spíš čtu, než co jiného. Konečně jsem se taky rozhodla, že letošní NaNo vypustím úplně. Se třema rozdělanýma příběhama (ehm, spíš čtyřma) mi nedává úplně smysl začínat něco nového psát na vážno, když by bylo lépe věnovat se tomu, co už téměř je. Letos navíc v listopadu začíná v práci sezona a úplně si neumím představit, jak bych to spojila dohromady. Brzkého stmívání, které přichází, využiju pro už téměř hotové příběhy a až budou, vrhnu se znova do  NaNo.

Přečetla jsem:

Dračí dcera *(R), Jako ve filmu, Závist, Prozření, Haka za lilii (R), Já smrt (R)

e-knihy: Dokonalé léto, Poslední song, Naše zakázané vášně, Upíří polibky: Počátek, Studie jedu, Luxus, Intriky

 

Nováčci v knihovně


Knihy ve spolupráci:

Včerejší noci – romantika na samý konec léta. Tohle bude bavit vždycky.

Straky – napínavá kniha je na podzim jako dělaná.

Haka za lilii – knihy ze sportovního prostředí mě baví. Jsem zvědavá.

Já smrt – druhá napínavá na temné zářiové večery.

 

Moc děkuji Nakladatelskému domu Grada!

 

Nákupy:

 Atlasova šestka – nejdřív mě utáhla na obálku, ale zdá se, že i příběh bude dobrý.

Kniha divů – dlouho jsem po ní toužila, až přišla do supr slevové akce :) a je nádherná.

Série Luxus: Prozření, Závist – tahle série mě chytla. První dva díly mám ve čtečce a tyto dva se mi podařilo sehnat na bazáči. Jinak jsou knihy už nesehnatelné.


Výhra:

Otisky Chribdy – první dva díly mám doma a teď se mi poštěstilo vyhrát i třetí díl. Děkuji moc projektu Čteme české autory.

 

Celkem 13 přečtených knih, 4.310 stránek a koupeni 4  nováčči.


 



čtvrtletí celkem?


 Celkem 34 knih a 12.257 stran. Koupila jsem „jen“ 22 knih.


Knihy, na které už názor na bloGu je, jsou označeny u názvu * a po kliknutí vás odkaz mrskne přímo na konkrétní článek. Všechny články, které si budete chtít přečíst, najdete taky v seznamu článků na bloGu zde. Nebo v albech naFCB tady.

Všechny přírůstky jsou k nahlédnutí na FCB stránce bloGu zde.

Výtisky ke zhodnocení, které mi poslali z Nakladatelského domu Grada najdete pohromadě tady i s odkazy na hotové články. Za poslané knihy moc děkuji!


závěrem


Chtěla bych poděkovat Nakladatelskému domu Grada za důvěru a dlouhodobou spolupráci. Této spolupráce si patřičně vážím a doufám, že i v Gradě jsou spokojeni. Objevila jsem díky nim hodně nových autorů a dokonce i žánr, o které mě dřív nenapadlo zavadit pohledem.

V neposlední řadě děkuji i svým pravidelným i nepravidelným čtenářům a těm, kteří občas zanechají komentář. Těší mě, že je vás tolik a komentáře mi vždycky udělají radost.

 

Někde jsem četla, že podzim nás učí, že i změny mohou být krásné :) Tak si je užijte!


Žádné komentáře: