5. 8. 2024

Měsíční rádobych - srpen 2024

 




Červenec nasadil ostrý start složený na střídačku z pekelných veder a bouřek. Říkala jsem si, že to aspoň budu mít rychle za sebou a ono ne. Podobné humusovité počasí vydrželo celý měsíc. No co už, je léto… Nemá smysl žehrat na počasí. Pojďme k radostnějším tématům:

Muž mi koupil rotoped. Skvěle! Konečně kolo, na kterém můžu jet a zároveň si číst :) (a pak na něj věšet hadry :D ) Navíc u nás v obýváku nepředpokládám tak hustý provoz, jako je teď na cyklostezkách a silnicích. Aktuálně na něm čtu super pecku od Kulhánka Divocí a zlí. Samozřejmě ve čtečce, milionář nejsem :)

Bazáče knih mě zabijou. Nebo když ne mě, tak můj účet rozhodně. Můj knižní syslizmus nabývá nečekaných rozměrů, jenže za ty prachy… Objevila jsem jeden nový a hned, jako na potvoru, měli skladem pár dílů do sérií a sbírek, které mi chyběly. Takže lup šup – litr v kýblu. Ale za šest knížek jsem vlastně ušetřila :D  konkrétně jedenáct stovek oproti novým. Takže ok, ať mě ty bazáče klidně zabíjejí dál. Díky nim jsem ovšem musela zavést jednu novinku:

Balíček peklíček – knihy, které jsem kdysi koupila většinou v LK nebo na různých bazáčích a z nějakého důvodu se na ně zatím nedostalo, až úplně zapomnělo. Musela jsem se pro ně vnořit opravdu do temných koutů knihovny. Vylovila jsem jich šest a po každém přečteném kousku vylovím nějaký další. Je to opět pokus trochu probrat knihovnu :D a pro knihy šance ubytovat se na trvalo a nebo se přestěhovat jinam. Jsem zvědavá, jestli mezi nimi najdu nějaký poklad. Překvapivě, když jsem si připomněla jejich existenci, mám dost i chuť si je přečíst.

Přečetla jsem konečně i vychvalovaný první díl Čtvrtého křídla. Má brzo vyjít druhý a už za něj chtějí docela raketu. Tak jsem si řekla, že se mi třeba první nebude líbit a tím pádem za druhý ušetřím :D Smůla. Dvojka už je předobjednaná a Čtvrté křídlo se stává knihou měsíce. Díky tomu jsem si navíc vzpomněla na Jiskru v popelu a mám děsnou chuť si ji znova přečíst.

Marianě Zapatě se povedlo rehabilitovat si u mě svoji psavou pověst. Trochu… Alespoň do té míry, že zakoupení nové knihy aspoň nelituju. Její nové přeložený kousek Stačí si počkat mě bavil téměř tolik, jako Kulti a Lukov. Přetrvávají ovšem některé rozčilující věci, které přehlížím s postupujícím textem hůř a hůř. Zejména to, jak označuje osoby (např. žena, která mě porodila nebo muž co bydlí naproti) a její kadící humor. Další knihu od ní si asi rozmyslím. Pomalá romantika už má u mě jiné královny.




 


Co plánuji na srpen?

 

Rádobych čtecí:

Tři vyvolené z července:

Tisící patro bylo příjemné překvapení. Připomnělo mi sérii Gossip girl a bavilo mě úplně stejně. Sice není přeložené pokračování, které bych si přečetla fakt ráda, ale kniha může při troše dobré vůle být i samostatně.

Budoucí královna byla spíš poklidnější čtení a žádná mega pecka, ale bavilo mě to

Do pekel 2: Duchové ovšem pecka byla. V sérii budu rozhodně pokračovat a jsem zvědavá, kam to všechno dál povede. Odhalení o původu příšer sice vysloveně překvapení nebylo, to mi však nezabránilo slupnout knihu jedním dechem.

Za červenec tedy v rádobychu rozhodně šťastná ruka :) V srpnu jsem se rozhodla lítat ve fantaskách. Zde je výběr:

 

Tři vyvolené na srpen

Jedna stará více než 3 roky

Vyvolenou knihou je Město lží. Dostala jsem ji k Vánocům a tak je myslím dost na čase ji taky přečíst. A ty Vánoce ani nebyly loňské…

Jedna z loňska

Tady vyberu Drobné protislužby. Přiznávám, že si přesně nepamatuju, o čem má být, ale tím lépe.

Jedna z rozečtené série

Vybírám Ranhojička 2. Pamatuju si, že jednička mě celkem bavila, tak uvidíme, co řeknu na dvojku.

 

Nejsou to zrovna hubeňouři a navíc tu mám tři kousky ze spolupráce. Snad to stihnu všechno přelouskat dle plánu :)

 

Balíček peklíček (nepovinná akce)

Cesta ze ztracena, Pensylvánský upír, Čtenářka, Hrady z písku, Lock a Mori, Sladká jako krev

 

Rádobych psací:

Ohlédnutí za červencem:

Místo práce na Gambitu „nečekaně“ smolím kde co všechno. Ale aspoň smolím. Docela šťastně se mi rýsuje Zbytek a já přemýšlím nad NaNoWriMo.

Srpnové psací plány:

Tentokrát už mě opravdu čeká pár osamělých víkendů. Takže Gambit, bejby, Gambit!!! Čím víc toho udělám v kuse, tím lépe. A práci plánuju od soumraku do úsvitu a obráceně.

 

Konec hlášení!



Žádné komentáře: