2. 2. 2024

Měsíční rádobych - únor 2024

 



Je tu únor. Může mi někdo vysvětlit, jak je možný, že leden tak utekl? Jsem zvyklá, že se každý rok táhne a letos nic. No neva. Co va podstatně víc, že letos se leden nevycajchnoval se sněhovou nadílkou. Jediné, čeho jsme užili, byly dva dny ledovky a to není nic, z čeho by se jeden radoval. Třeba bude v zimní nadílce únor úspěšnější. Na jaro je ještě času dost.

Co se rádobychových plánů týká, musím se pochválit a poplácat po ramenou. Plán na leden vyšel perfektně. Zdá se tedy, že krátkodobé měsíční cíle u mě budou tím správným řešením předsevzetí :D Pokračuji tedy dál s tímto konceptem sebemotivace. Odlenochování mého flákačského já už bylo víc než potřeba!

 

 


 

Co tedy plánuji na únor?

 

Rádobych čtecí:


Tři vyvolené z ledna:

Jak jsem předpokládala, není takový problém vybrat si tři knihy, jakkoli odleželé, a skutečně je za měsíc přečíst.

Tajemství Heavenu byla příjemná oddechovka, možná s trochu uspěchaným a mírně neuvěřitelným koncem, ale rozhodně mě bavila číst. Vracet se k ní nicméně nebudu a pošlu ji dalším čtenářům. Čaropisci byla naprostá pecka. Neskutečně mě zaujalo fungování magie ve světě, který autor vybudoval. V sérii nejspíš budu pokračovat, i když konec knihy mě uspokojil dostatečně a je natolik uzavřený, že by mi to i stačilo. Atlasův paradox také nezklamal. Kniha pokračuje ve stejném rozjímavém duchu, jako předchozí díl. Nečte se úplně snadno a oddechově, ale baví mě to.

 

Tři vyvolené na únor:

Jedna stará více než 3 roky

Na únor jsem zvolila Valentýnské prokletí. Nějak se mi k únoru hodí :D Koupila jsem ji ve slevách v roce 2020. A – šokující – zatím na ni nedošlo. Jako ostatně na většinu z této kategorie.

Jedna z loňska

Tady vyberu knihu Sochaři masa. Dostala jsem ji k Vánocům, a protože předcházející kniha autora mě posadila na zadek, doufám, že to dokáže i tato.

Jedna z rozečtené série

Vyvolenou se stává Pád všech neřádů. První díl byl pecka. O druhém tedy nemám důvod pochybovat. Jsem vlastně dost zvědavá, jak to dopadne.

 

Další knihy budou asi spíš spoluprácovité. Případně uvidím, nač budou choutky :) Mám tady tolik úžasných pecek, že je chuť skoro na všechny. Aspoň je z čeho vybírat.


 

Rádobych psací:


Ohlédnutí za lednem:

Podařilo se vyřešit jedno zapeklité místo v kapitole, kde mi jednání postav nedávalo dostatečný smysl, teď už je to v pohodě. Měla bych mít tedy všechny záseková místa rozseknutá.

Taky se mi v myšlenkách vylíhl nápad na pokračování, jak to uchopit a jaké postavy v tom dostanou hlavní roli. Že by se letos rýsovalo NaNo?

Jinak byl měsíc spíš bloGo-psací, což ale taky není k zahození. Hlavně, že se daří každý den.


Únorové psací plány:

Chystám se zase trochu pohnout s úpravama Gambitu. Obtížná místa už mám více méně vyřešená, některé věci, které bylo nutné předělat taky. Už vím, jak na místa, která mě zasekávala a nedávala v rámci děje moc smysl. Příběh se tím sice úplně nepokrátí, ale pal to čert. V nejhorším seknu na dva díly. Snad se mi to povede konečně rozjet a ještě letos dotáhnout pro první čtenáře.

 

Rádobych všednodenní:


Zdravý duch ve zdravém těle se v lednu pojal lezecky. Začíná to vypadat, že návrat k oblíbenému sportu bude úspěšný. Kupodivu nejsem tak marná, jak jsem původně počítala. V únoru tedy hodlám pokračovat stejným tempíčkem.

V únoru chci prozkoumat novinku. Knihovrátek. Je to služba jistého nejmenovaného knižního prodejce, který takto vrací knihy zpět do oběhu. Napadlo mě, že by mi to mohlo pomoct s výprodejem knih, které už podruhé číst nebudu a trochu tak odlehčím své přecpané knihovně. I když… Asi neodlehčím. Za odeslané knihy do jejich bazaru pošlou poukázku na nové :D Pokud budou nabízet rozumné výkupní ceny, nejspíš tam něco málo pošlu.

 

To by stačilo. Únor je přeci jen o něco kratší.

 

Konec hlášení!



2 komentáře:

Mikimichi Saiko řekl(a)...

Za mne by teda mohla zima už skončit :) Jako aktivní řidič nedostatek sněhu oceňuji, ale zase na horách bych ho klidně brala. Ale ptáci už po ránu zpívají, tráva už se dere na sluneční světlo, jaro už má nakročeno :)

Nikolaoss řekl(a)...

Což o to, jaro je ještě v pohodě. Ale to léto, to mě zabíjí... ?D