2. 7. 2018

Čtvrtletka II. 2018




Další půl rok se odebral „vy víte kam“.
Do historie, pochopitelně!

Nějak to letí a já pořád nějak nestíhám všechno, co bych chtěla a tak jak bych chtěla. A stejně nemám důvod k nespokojenosti. K té čtenářské určitě ne :).
Se čtením v angličtině jsem sice opět moc nepokročila, protože se mi prostě nechtělo (zase). Za to se mi vážně hodně dařilo číst domácí zásoby a o něco méně nových knih do mých přecpaných polic přidat. Teď by mohl být i nákupní klid, jako každé léto. Hodně mých už dlouho nečtených knih také našlo nové domovy, tak se mi trochu uvolnily prostory pro další nováčky.



Jak se mi vedlo v číslech?

Počet přečtených knih v dubnu byl 9, o celkem 3.311 stranách.
květnu 11 knih a stran taky trochu naskočilo na 4.114.
červnu se mě držela standardní 9 knih a 3.606 stran.

 Celková váha všech papírových knih přečtených za čtvrtletí je 12,34 kg. Ještě že to netahám zároveň. E-knihy jsem nepočítala, váha čtečky se mi nezdá být vypovídající hodnotou o čtenářově posilování :)

Které knihy přispěly k pohodovému čtvrtletí?

Přečteno ve čtečce:
Pýcha, předsudek a seznamka*, Hon na ponorku, Stříbrná labuť*, Válka starých duší*, Z kouře a kamene*, Oheň probuzení

Přečteno v papíru:
Sníh nebo popel, Zimní palác, Oheň a plamen, Prach a popel, Písařka ze Sieny*, Černá ruka*, Stín, Černá díra*, Pán hor 1, Pán hor 2, The crown: Podrobná historie*, Zrcátko*, Hořící stránka*, Jizvák Jim a další noční můry, Pán hor 3, Pán hor 4, Pán hor 5, Vězeň času*, Lov stínu*, Okouzlená nocí, Temná krása, Lhář 1, Hvězdy nad hlavou

Ty knihy, na které už názor na bloGu je, jsou označeny u názvu *. Všechny články, které si budete chtít přečíst, najdete v seznamu článků na bloGu zde. Nebo v albech na FCB tady.



Co mi přibylo v knihovně?

Renegáti, Okouzlená nocí, Všechna pravda co je ve mně, Čtyřka, Běsnění, Alenka v říši zombií, Čtenářka, Pád andělů, Lži Lockeho Lamory, Rudá moře pod rudými nebesy, Lhářův klíč, Morphin red, Artemis, Lhář 1, Sedmý syn, Nevinné lži, Na odvrácené straně, Něco skutečného

Všechny přírůstky jsou k nahlédnutí na FCB stránce bloGu zde.

Výhry  a dárky:

Knihy za peníze k Vánocům: Prach a popel, Temná krása, Smrtka, Krutá krása – já vím, že je už druhé čtvrtletí, ale prostě jsem ty prašule dřív neutratila. A ne že by nebylo za co :)
Narozeninové přírůstky: Lov stínů, Temný duet, Já legenda

Jizvák Jim a další noční můry – výhra na blogu Podpora českých autorů
Výchova dívek v Čechách – výhra na blogu Podpora českých autorů
Mimo provoz – výhra na FCB stránkách nakladatelství Plus
Andělé, Bohové a Bohyně – vykládací karty – výhra na blogu Vendea Dreams

Všem, kteří  toto čtvrtletí vypsali soutěže, moc děkuji! Pochopitelně obzvlášť těm, jejichž soutěž se mi poštěstilo vyhrát :).

Takový menší knižní plán na počínající léto

Jednak bych chtěla přečíst co nejvíc domácích zásob, což se mi daří lépe a lépe. Možná je to i tím, že jsem celkem omezila recenzní výtisky a hodně si vybírám, co opravdu číst chci. Každý měsíc si chci také přečíst některou z knih, které mi tu leží už hodně dlouho a rozhodnout se, jestli si ji nechám nebo bude hledat nový domov. Akce proběhne v rámci vybudování nového místa v knihovnách a předsevzetí, že budu mít doma opravdu jen ty knihy, které budu číst znova. Angličtinu už si jako předsevzetí nedávám, protože to je fakt o náladě.

Závěrem

Chtěla bych poděkovat Palmknihám za možnost s nimi dlouhodobě spolupracovat a za recenzní kousky do mojí čtečky, které mi posílají. Této spolupráce si patřičně vážím a doufám, že i oni jsou spokojeni. Moje díky si zaslouží také nakladatelství Metafora, což je moje druhá pravidelná spolupráce, která mi dělá radost knihami. Doufám, že moje články potěšily zase je :) Už delší dobu si užívám i spolupráci s nakladatelstvím Omega. Od nich mám knihy prostřednictvím recenzních konkurzů a jsou to samé skvělé kousky. Takže moc děkuji i jim.
V neposlední řadě děkuji i svým pravidelným i nepravidelným čtenářům a těm, kteří občas zanechají komentář. Těší mě, že je vás tolik a komentáře mi vždycky udělají radost.

Přeji všem krásné léto a hodně parádních příběhů!



2 komentáře:

TheMellory řekl(a)...

Je skoro neuvěřitelná jak rychle ten čas letí - půl roku pryč, vážně? :)) Je vidět, že tohle čtvrtletí jsi měla plná spousty skvělých knih a já můžu jen tiše závidět, kolik toho stihneš přečíst. :)) Přeju ať más šťastnou ruku ve výběru i nadále. :)

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji :) snad se bude dařit. Ať se daří i tobě :)