29. 7. 2016

Pár nákupů povoleno!


Příšerně dlouhé období nákupní stopky, kterou jsem sama sobě vystavila, je konečně za mnou. Hrdě prohlašuji, že jsem to vydržela a to těšení na nákup několika za ten měsíc pečlivě vybraných kusů mi připomnělo těšení na ježíška v dětství :). Budu to tedy dělat častěji, protože člověk se nejen více těší, ale i pečlivěji vybere, co za knihy nakonec pořídí, takže se mi stopkový systém ve výsledku osvědčil.

Všechny knihy (až na recenzní výtisk) se mi podařilo ukořistit na bazaru DK. Takže byly za ceny poměrně přátelské. Podařilo se tedy dosáhnout toho, že se mnou moje peněženka stále mluví :) poslední měsíce před stopkou spíš vyčítavě zírala.

Představuji tedy své pečlivě zvolené a dlouho očekávané poklady:

Řeky Londýna 

Po téhle knize toužím už hrozně dlouho, takže jsem patřičně šťastná, že se stala obyvatelem mojí knihovny. Četla jsem celkem slušné množství dobrých až nadšených recenzí a několik ne moc nadšených komentářů, ale celkově myslím, že se mi bude líbit. Na to, že je z bazaru, je ve skvělém stavu, čtená maximálně jednou, takže jako nová. Hodnocení na DK 68% není moc povzbudivé, ale já knize věřím :).

Jonathan Strange a pan Norrel 

Na knihu mě nalákal seriál, ale jinak nemám žádné reference, takže jsem sama zvědavá, jaká nakonec bude :). Magii, čaroděje a tajemné věci mám ráda, už jen proto má kniha slušnou šanci mi sednout. Je to takový podařený buclík , celkem něco přes 700 stran, takže pokud mi sedne, bude sedět dlouho :) Hodnocení na DK je 85%, což je dobré.

Kniha stínů 

Tahle, mnohými opěvovaná, Kniha stínů byla pořízena ze zvědavosti. Jak už jsem psala, čarodějnice a věci okolo mě prostě zajímají :) Hodnocení na DK je 81%, ale zde na to moc nedám, protože nevím, kdo a jak knihu využíval a proč hodnotil tak vysoko. Přece jen se nejedná o beletrii…

Angeliky pro mámu

Do série Angelik nám chyběly tři knihy, abychom si konečně mohly přečíst sérii celou (já i mamka). Všechny tři se podařilo sehnat v bazáči na DK. Obálky mají odporné, takže je sem ani nebudu přidávat. Také se nejedná o žádnou extra literaturu, ale relaxovat je taky potřeba. Angelika se mi líbila kdysi dávno v pubertě, tak jsem zvědavá,  jestli ji zvládnu i teď nebo si budu muset počkat na pokročilejší věk. Jsou to: Angelika a její láska, Nezkrotná Angelika a Angelika se bouří.

Recenzák Nalehko

Toto útlé dílo se mi podařilo ukořistit, když nakladatelství Metafora vyhlásilo na svých FCB stránkách, že má k dispozici 10 recenzních výtisků a prvních deset lidí, kteří napíšou, se z knihy může radovat. Normálně cestopisy spíš nečtu, ale tento mě zaujal tím, že jej vypráví žena a že se cestuje vskutku nalehko. Chystám se knihu rozečíst ještě tento týden, tak uvidím. Na DK má 100%, ale zatím pouze ze dvou hodnocení, takže obrázek si udělám perfektně vlastní.

A vyhlašuji opět do výplaty nákupní stopku, ať si zase užiju čekání na ježíška :). A pochopitelně už vybírám další trofeje do knihovny.


Četli jste něco z toho? Líbilo se? Nebo teprve po některé z nich toužíte?
Poradíte mi nějakou budoucí obyvatelku mé knihovny?


14 komentářů:

Šárka Fofoňková řekl(a)...

Pěkné kousky :) Užij si čtení :) Nalehko mě taky docela začíná lákat, byť na cestopisy zrovna nejsem :)

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji, teď už jen sehnat dostatek času :D Na Nalehko jsem hrozně zvědavá, jsem ráda, že se na mě dostalo :)

Podpatky v knihách řekl(a)...

Nalehko jsem taky viděla, jak nabízeli pro bloggery, ale já ty cestopisy taky moc nemusím, tak jsem zvědavá na recenzi :) Jonathan Strange a pan Norrell mě zaujal tím, jak je tlusťoučký - miluju tlusté knihy :) No a Angelika je má srdcovka a teď jsem si zrovna vzpomněla, že jsem měla celou sérii, snad devět dílů nebo kolik, a nevím, kde ty knihy skončily :( mám tušení, že jsem je někomu půjčila, asi tetě, která už je několik let mrtvá... takže už jsem asi bez nich... No nic, prohledám všechny knihovny :)

Nikolaoss řekl(a)...

Jonathan je pěkně tlusťoučký, těžký a potěšil všitou záložkou :) To půjčování knih je kříž. Několik se mi jich taky takto někde toulá a sama mám doma jednu, o které nevím, komu patřila. Docela mě to mrzí, protože vždy hledím vracet... Děkuji za přečtení a za komentář :)

Alatriel řekl(a)...

Řeky Londýna jsem nedávno dočetla a jsou super, jen to chce se trochu soustředit. Na Jonathana se už dlouho chystám =)
http://fantasyalatriel.blogspot.cz/

Nikolaoss řekl(a)...

Tak to je dobrá zpráva :) už se na ně těším. A navíc pak budu mít k ruce další díly, když to bude dobré.

Maddie Fiedler řekl(a)...

No... Nějak jsem dostala chuť jít nakupovat! :D

Nikolaoss řekl(a)...

Tu já mám pořád :D

phob řekl(a)...

reky londyna si chci tez poridit, ale asi jen do ctecky, i pak dalsi pokracovani...

SeaBook řekl(a)...

Krásné přírůstky! :)
Ačkoliv jsem měla také stopku, tak jsem ji malinko porušila :D Ale na to, že mám za červenec celkem 18 nových knih a z toho jsem si asi ''pouhých'' sedm koupila- to je na mě snad rekordní výkon :D
Přeji pěkné čtení :)

Nikolaoss řekl(a)...

To phob: můžu případně zapůjčit papírový první díl. Ty další mám časem taky v plánu, jestli mě to chytne.

Nikolaoss řekl(a)...

To Sea Book: na porušování stopek jsem celkem machr. Ani nechápu, jak se mi to podařilo vydržet :D

Bára Alexová řekl(a)...

Já jsem si dala přes prázdniny stopku s nakupováním knih a musím říct, že jsem si od té doby koupila dvě, ale ceny za obě se pohybovaly kolem 150 Kč, což není tak hrozné :D
Řeky Londýna jsem četla a musím říct, že mě moc neuspokojily, doufám.
Přeji příjemné čtení :)

Nikolaoss řekl(a)...

Koukám, že nejsem sama, kdo s tou stopkou zápasí :D Doufám, že se mi budou Řeky líbit. Děkuji za přání a přečtení článku.