13. 11. 2016

Novinkovník - tentokrát převážně bazarový


Tentokrát jsem lovila téměř výhradně v bazarech a antikvariátech, až tedy na dvě výjimky, z nichž jednu jsem získala v soutěži a jednu v knihkupectví.

Drahokamové mámení

Všichni určitě znáte (znáte?) sérii Drahokamy od Kerstin Gier. Já už si ani nepamatuji, kdo mi knihy doporučil ani od koho jsem si je poprvé půjčila. Nedávno jsem ale narazila v antikvariátu na první díl Rudá jako rubín v pevné vazbě za krásných 69,-. Takže jsem si řekla, že si knihy konečně seženu i vlastní a hned ten samý den jsem na bazaru DK objednala i druhý díl Modrá jako safír. Příběh je to jednoduchý, ale skvěle napsaný a hlavní hrdinka je úžasná :) Kdyby někdo náhodou neznal, anotace k prvnímu dílu je zde.




Pohádková vsuvka

Po dlouhém a marném shánění prvního dílu Měsíčních kronik mi udělal neuvěřitelnou radost dotisk knihy Cinder. Hned jsem ji tedy objednala, kdyby náhodou chtěla být zase brzo vyprodaná :). Předpokládám, že je to také kniha všeobecně známá, patří totiž k současné moderní vlně převyprávění pohádek. A tahle robotická Popelka prostě musela v mé polici být.
Druhou knihou lehce pohádkového ražení je 100 přání. Když jsem ji uviděla na polici v antikváči, přitáhla mě hlavně obálkou. Koupila jsem ji tedy tak trochu naslepo po přečtení anotace. Její vysoké hodnocení na DK mě trochu překvapilo - 83%. Myslím, že mi sedne, i když je pro holky. Kdo by taky nechtěl mít 100 přání, které se splní :)



Roztomile-záhadný závěr

Další z mých bazarových úlovků je kniha s roztomilou smrtičkou na obálce Smrt a jiné vrcholy mého života. Tahle žlutá fešanda je zajímavá nejen obálkou, ale i příběhem uvnitř. Nic o Smrťákovi, který chytá duše do síťky na motýly, jsem ještě nečetla a hodnocení na DK slibuje dobré počtení - 86%.
Knihou, která je pro mě skutečnou záhadou je Illuminae. Vyhrála jsem ji v soutěži s CooBoo a udělalo mi to neskutečnou radost. Podobně psanou knihu jsem zatím ve svém čtenářském životě nepotkala a navíc je opravdu krásná. Příběh není klasickým příběhem, ale spíš jakousi sbírkou zpráv, seznamů a podobných věcí. Anotace na DK zde, hodnocení zatím není k dispozici.



Znáte některou z knih? Četli jste?
Taky máte rádi nakupování knih z druhé ruky za pět prstů :) ?
A nemáte náhodou k prodeji Zelená jako smaragd v pevné vazbě? Kdyby ano, ozvěte se.

8 komentářů:

Zuzana Boháčová (Wish) řekl(a)...

Kromě 100 přání znám všechny, ale nečetla jsem ani jednu. :) Illuminae mě láká svou grafikou. Ráda bych si ji prolistovala, ale jinak by to pro mě moc nebylo. Trilogii Drahokamů mám na seznamu, až si budu chtít přečíst něco odpočinkovýho. Pořídit bych si spíš chtěla Smrt a jiné vrcholy mého života. Pokud se knížky dají sehnat ještě v klasickým knihkupectví, tak z druhý ruky nekupuju, i když je fakt, že některý se daj sehnat jako nový. :)

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji za komentář a přečtení :) já jsem poslední dobou objevila kouzlo bazarovek. A tím je hlavně cena. Na stav knihy mám zatím také štěstí, všechny jsou v super stavu :)

Zuzana Boháčová (Wish) řekl(a)...

Já jsem teď musela udělat objednávku v antikvariátu, protože ty knížky už prostě nikde nemají a dotisk očividně nebudu. :/ Slibovali tam stav na jedničku, tak uvidíme, co mi dorazí. :)

Nikolaoss řekl(a)...

Držím palce. Já mám štěstí na ten jedničkový stav pokaždé, sice je na knížce někdy poznat, že byla čtená, ale to mi nevadí, pokud není poškozená.

Kristýna Kaderová řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Kristýna Kaderová řekl(a)...

Tolik nádherných knih za ještě lepší ceny... asi bych taky měla začít chodit do antikvariátů :D Každopádně gratuluji k jejich získání a užij si čtení :)

Nikolaoss řekl(a)...

Jj, občas se to vyplatí :) děkuji za komentář a přečtení.

Sonika řekl(a)...

Zdravím, měla bych zájem o Rudá jako rubín, ačkoli nepředpokládám, že je stále v prodeji. Kdyby ano, ozvěte se mi na email. Děkuji. S pozdravem, S. Messari ;)