29. 9. 2012

Holky z naší školky

... aneb Barbie v šatech krásných jako sen ...



Na začátku roku 2012 jsem navštívila výstavu Barbie v šatech krásných jako sen.
 A fakt jsem si připadala jako ve snu.
Ke vstupnému jsem si zaplatila i povolení fotit, sice jsem to zvažovala, zda je to nutné, ale nakonec jsem byla ráda.  Zdržela jsem se na místě skoro tři hodiny a focení jsem si fakt užila:). Se mnou si ho užívalo i větší množství nadšeně fotících tatínků, které to bavilo snad ještě víc než maminky, holčičky a babičky, co přišly obdivovat panenky a šaty.


Panenky zapůjčené na výstavu patří brněnské sběratelce a jsou vesměs oblečené v šatičkách návrhářů zvučných jmen, jako jsou Dior, Versace, Loubotin, Armani a další.
 Byly k vidění Barbie v nádherných plesových róbách, historických kostýmech (Marie Antoinetta, Královna Alžběta …) i moderních šatičkách. Květinové Barbie – každá oblečená jako jiná „květina“ a princezny z pohádek a filmů. Moje favoritky národní Barbie (Amerika, Afrika …) a dokonce i ptáci (Plameňák, Labuť …). Zlatý hřeb pochopitelně byly úžasné svatební šaty :).


V Brně už bohužel tuhle výstavu nestihnete, já byla v poslední výstavní den, ale panenky vystavují i v Praze, kde mají Barbie svoje vlastní "muzeum".
Fotky co jsem ulovila nebo spíš výběr z toho množství, můžete vidět na picasa.


Obrázky jsou půjčené ze stránek, které se věnují těmto sběratelským panenkám www.barbiecollector.com. Některé jsou opravdu nádherné. 



Žádné komentáře: