4. 10. 2018

Čtvrtletka III. 2018



Je to tu!
Moje nejoblíbenější roční období. Pokud tedy pominu nářek umírajícího léta, což bývá vždycky nostalgické a smutné, je podzim úžasně zklidňující záležitost. 
Nádherně voní. 
Přichází čas svíček a čtení v posteli a taky – juchú – více času na psaní. 
Tma prostě pomáhá všemu tvůrčímu.



Srpnová vedra ale zase přála čtení někde ve stínu a pomohla tomu i série Trůny, od které se fakt nedalo odejít – úplný maas-masakr. První díl mě zase až tak nenadchnul, ale postupně se to zlepšovalo. 
A samozřejmě jsem natrefila i na hromadu jiných skvělých knih. Níže můžete posoudit sami :)
Taky padl můj čtecí plán na tento rok – 80 knih je přečtených :) a čtvrtrok ještě přede mnou :). Takže si přidám na stovku.

Jak se mi vedlo v číslech?

Počet přečtených knih v červenci byl 11 a dohromady to hodilo 4.034 stran.
srpnu jsem si dala rekord, 12 knih a 4.959 stran
září jsem nikam nekvaltovala. Mám pouze 6 knih a 2.782 stran.

Celková váha všech papírových knih přečtených za čtvrtletí je 7,65 kg. Ještě že to netahám zároveň. E-knihy jsem nepočítala, váha čtečky se mi nezdá být vypovídající hodnotou o čtenářově posilování :)



Které knihy přispěly k pohodovému čtvrtletí?

Přečteno ve čtečce:
Stín věcí ztracených*, Třpytící se město*, Čas něhy, Půlnoční sny, Všechno bude fajn, Nikdyuš*, Půlnoční koruna, Královna stínů, Říše bouří, Cinder & Ella 2: Šťastně až na věky*, Nákaza.
Přečteno v papíru:
Něco skutečného*, Démoni jsou věční, Mezi zloději*, Válka zrcadel*, Na život a na smrt: Román o Anně Boleynové, Zakletá*, Tvář vody*, Padlý dědic, Krutá krása*, Je to i můj život, OTKA, Podzim, na který nezapomenu, Skleněný trůn, Dědička ohně, Prohnilé království, Neznáš mě*, Elementum 2: Tajemství sudby*.

Ty knihy, na které už názor na bloGu je, jsou označeny u názvu *. Všechny články, které si budete chtít přečíst, najdete v seznamu článků na bloGu zde. Nebo v albech na FCB tady.

Co mi přibylo v knihovně?

Podzim, na který nezapomenu, Zadrž hvězdy, Cesta ze ztracena, Kdybys mě teď viděla, Svět poté, Padlý dědic, Pekelná díra: Vzpoura, Alenka v říši zombií a za zrcadlem, Ptačí zpěv, OTKA, Dcery pana Darcyho, Snílek neznámý, Prohnilé království, Vita nostra, Dračí město, Půl krále, Sleduj mě, Malé ženy, Škola dobra a zla: Vzhůru za slávou

Všechny přírůstky jsou k nahlédnutí na FCB stránce bloGu zde.
Výtisky ke zhodnocení, které mi poslali z Metafory, Omegy a Palmknih najdete pohromadě tady i s odkazy na hotové články. Za poslané knihy moc děkuji!



Výhry  a dárky:

Epos o panáčkovi – podepsaný výtisk knihy mi věnoval sám pan autor jako poděkování za to, že jsem si přečetla jeho novou knihu z panáčkovského univerza a napsala mu svůj názor. Moc děkuji!
Hlas barev a tvarů – knihu jsem dostala od dědečka mého přítele, který ji sám napsal a mám ji i s věnováním. Děda napsal knih víc, takže příště mám slíbenou další :)

INK – výhra na FCB stránkách nakladatelství MOBA
Jasnozřivost – výhra na FCB stránkách nakladatelství Motto
Manželka mezi námi – výhra na FCB nakladatelství Albatros
Ztraceni – soutěž na webzinu Děti noci
Balíček balík knih v soutěži s Humbook FCB stránkami  - Ztracené hvězdy, trilogie DYMILY, duologie Tisíc kousků tebe a Deset tisíc nebí nad tebou, trilogie Sníh nebo popel

Všem, kteří toto čtvrtletí vypsali soutěže, moc děkuji! Pochopitelně obzvlášť těm, jejichž soutěž se mi poštěstilo vyhrát :).
Všechny najdete pohromadě tady i s odkazem na článek, pokud se mi už knihu podařilo přečíst a zhodnotit.

Ambiciózní knižní plán na podzim a konec roku

Jednak bych chtěla přečíst co nejvíc domácích zásob, což se mi daří lépe a lépe. 
Možná je to i tím, že jsem celkem omezila recenzní výtisky a hodně si vybírám, co opravdu číst chci. Každý měsíc si chci také přečíst některou z knih, které mi tu leží už hodně dlouho a rozhodnout se, jestli si ji nechám nebo bude hledat nový domov. Akce proběhne v rámci vybudování nového místa v knihovnách a předsevzetí, že budu mít doma opravdu jen ty knihy, které budu číst znova. Angličtinu už si jako předsevzetí nedávám, protože to je fakt o náladě.
Vzhledem k tomu, jaké pecky vycházejí před Vánocemi, mám takové tušení, že se mi domácí zásoby spíš rozrostou, ale i tak jich určitě stihnu hodně přečíst.

Závěrem

Chtěla bych poděkovat Palmknihám za možnost s nimi dlouhodobě spolupracovat a za recenzní kousky do mojí čtečky, které mi posílají. Této spolupráce si patřičně vážím a doufám, že i oni jsou spokojeni. Moje díky si zaslouží také nakladatelství Metafora, což je moje druhá pravidelná spolupráce, která mi dělá radost knihami. Doufám, že moje články potěšily zase je :) Už delší dobu si užívám i spolupráci s nakladatelstvím Omega. Takže moc děkuji i jim.
V neposlední řadě děkuji i svým pravidelným i nepravidelným čtenářům a těm, kteří občas zanechají komentář. Těší mě, že je vás tolik a komentáře mi vždycky udělají radost.

Přeji všem krásný podzim a hodně parádních příběhů!



2 komentáře:

Lucy Lillianne řekl(a)...

Pekny clanek. Nikdy me nenapadlo vazit knihy :-D A ty pocty, o tom si muzu nechat jen zdat :-)

Nikolaoss řekl(a)...

Mě napadlo vážit po stěhování :D