26. 8. 2016

Výherně-nákupní přírůstkovník


V průběhu prázdnin mě třikrát potrefilo štěstí.
Při tom poletování okolo mu zřejmě konečně došel plyn a přistálo přímo na mě, takže se mi podařilo vyhrát ve dvou soutěžích. Jednu z nich pořádal blog Svět mezi řádky a druhou nakladatelství Plus.

Ve třetím případě mě štěstí potrefilo na bazaru DK, kde se mi podařilo sehnat úžasnou knížku, kterou už jen tak neseženete. Doufám, že zde neplatí třikrát a dost :) ještě nějaké to štěstí by se mi hodilo.
No a poslední kus byla prostě náhoda.

Navzdory nákupní stopce a díky štěstí má moje knihovna tyto nové obyvatele:

Volání kukačky

Myslím, že zrovna tahle kniha nepotřebuje zbytečně moc komentářů. V knihovně mi přibyla díky soutěži s nakladatelstvím Plus. Když mě vylosovali v jejich fejsbůkové soutěži, mohla jsem si vybrat kteroukoliv knihu z jejich vydaných kousků. Nebyl to lehký výběr :) knihy mají opravdu zajímavé. Nakonec vyhrála tato, protože už mám doma Hedvábníka a tak by asi bylo vhodné doplnit i první díl série. Hodnocení na DK 79%.

Rychle a bezbolestně

Tuhle knihu jsem získala v narozeninové soutěži s blogem Svět mezi řádky. Udělala mi hroznou radost, protože z několika knih, o které se soutěžilo, se mi líbila nejvíce. Její anotace mě strašně láká k přečtení, tak doufám, že mě paní autorka nezklame. Na DK je hodnocení  79% celkem slibné. Už týden ji tahám všude s sebou jako pes zlomenou packu a pokouším se ji někde slušně vyfotit, abych mohla poslat fotku holkám z blogu, ale to focení a aranžování, to mi nejde :).

Ramses prokletý

Knihu od mé oblíbené spisovatelky jsem sehnala na bazáči DK. Mám už ji sice přečtenou několikrát, ale vždy byla jen půjčená z knihovny. Teď ji konečně mám doma a ve skvělém stavu :) zdá se, že i nečtenou. Na DK má hodnocení 77% a můj článek o ní najdete zde.

Scarlett

Byla koupena prostě náhodou. Koukala jsem se na ni v LK, které jsem na neštěstí objevila asi pět minut cesty od baráku a chodila jsem se koukat tak dlouho, až tam zůstala poslední kniha a to už jsem pak psychicky nevydržela a koupila si ji. Myslím, že chyba to není. Všichni si ji ukrutně pochvalují a hodnocení na DK 92% je tutovka :)

Srpnový článek „přírůstkovník“ je za mnou a už se docela těším na zářiové nákupy. Je mi docela líto těch, kteří pomažou do školy a budou muset utrácet za učebnice.


Užijte si zbytek léta a dejte vědět, jestli nějakou z knih máte/znáte/chcete nebo cokoliv jiného.


6 komentářů:

Pinky v knihách řekl(a)...

Skvělé přírustky ! Volání kukačky jsem četla a byla jsem nadšená :-) Na měsíční kroniky jsem měla taky spadeno, ale bohužel se mi nepodařilo sehnat Cinder, tak se do nich asi pouštět nebudu... Každopádně přeju ať se knihy líbí :-)

Nikolaoss řekl(a)...

Cinder mi zatím taky chybí, ale neztrácím naději :) děkuji za komentář a za přečtení.

SeaBook řekl(a)...

Krásné přírůstky! :)
Páni, Scarlet je v LK? To tam musím hned naklusat :O
Pěkné čtení! :)

Nikolaoss řekl(a)...

Scarlet jsem viděla jen v Brně na nádraží a pak tady u nás v Krpoli. Jinde bohužel ne, tak nevím, jak jsou na tom v jiných městech. Jo ještě myslím v Pardubicích na nádraží :)
Děkuji za komentář a za přečtení :)

Šárka Fofoňková řekl(a)...

Skvělé přírůstky :) Volání kukačky si chci také v budoucnu přečíst :)

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji za komentář a přečtení :) Tvůj názor na kukačku si pak ráda přečtu.