30. 9. 2016

Sčítání lidu za III.čtvrtletí


Třetí – letní čtvrtletí je pryč, léto v tahu a blíží se podzim, který mám strašně moc ráda. V mém čtenářském deníčku přibylo opět požehnaně krásných knih, několika jsem našla domov u mě v knihovně a několik si jich našlo mě v různých soutěžích.

Takže nejdřív:
Chtěla bych poděkovat Palmknihám za možnost s nimi dlouhodobě spolupracovat a za recenzní kousky do mojí čtečky, které mi posílají. Této spolupráce si patřičně vážím a doufám, že i oni jsou spokojeni.

A teď:
Počet přečtených knih v červenci byl 10. V srpnu mi dělalo společnost překvapivě pouhých 6 knih – znáte to, dovolená a jiné letní aktivity, krásné počasí… V září jsem skóre o moc nevylepšila, taky 6 :D, ale ono bylo pořád hezky a tak proč sedět doma :) v práci se toho také nějak nahrnulo, ale přesto jsem si našla čas na úžasné knihy. Přednost při psaní článků mají recenzní kopie od Palmknih. Ty knihy, na které už názor na bloGu je, jsou označeny *. Všechny články, které si budete chtít přečíst, najdete v seznamu článků zde.
Co mi tedy uvízlo v prackách?


Přečteno ve čtečce:
Město schodů*, Pomsta lorda Ravenscara*, Klan Vlčice, Řezník*, Vatikánská princezna*, Urban games, Stínová královna*, Habitat*, Příběh služebnice*, Velké problémy v malém Vietnamu*, Tulák*, Thonis*, Nejšťastnější dívka na světě

Přečteno v papíru:
Erebos*, Wicca*, Šepot*, Nalehko*, Dcera kostí a dýmu, Dny krve a hvězdného třpytu, Místo v mém srdci*, Rychle a bezbolestně*, Dáma z popela

Koupeno:
Angelika se bouří, Nezkrotná Angelika, Angelika a její láska – knihy, které nám s mamkou chybí v sérii. Jonathan Strange a pan Norrel, Kniha stínů, Řeky Londýna, Tenkrát v ráji, Hedvábník, Sedmilhářky, Mechanický anděl, Ramses prokletý, Scarlett, Výjimečná, Jmenuji se Veronika Peková, Archiv, Človíček Tom, Dům u vycházejícího slunce, Pomsta a rozbřesk, Dvůr trnů a růží

Na naprostou většinu jsem měla štěstí ve výprodejích, bazarech a antikvariátech :) z knihkupectví mám jen Dvůr trnů a růží.

Výhry  a dárky:
Nalehko – recenzní výtisk v akci typu „prvních deset bere, ostatní pláčou“.
Volání kukačky – výhra z letní abecedové soutěže s nakladatelstvím Plus.
Rychle a bezbolestně - výhra ze soutěže s blogem Svět mezi řádky.
Bábovky – výhra ze soutěže s Knihcentrum.cz
Muž proti muži – výhra ze soutěže s Alpress
Tady byla Britt-Marie – výhra s Knihy.cz



Jak tak na to koukám, pronásledovalo mě tento čtvrtrok štěstí ve hře :) na což si samozřejmě nestěžuji a doufám, že ho to pronásledování bude bavit i čtvrtrok následující. Na srpenec vyšel i den nepřečtených knih. Bylo pro mě nějak nezvykle těžké vybrat si jednu knihu, kterou v tento den začnu číst, měla jsem jich totiž tolik lákavých, že to prostě nešlo :). Vzala jsem si tedy mustr od pořadatelů soutěží a použila losování. Šťastnou knihou, která přeskočila všechny ostatní, byla „Místo v mém srdci“. Jak dopadla? Hotový článek je k nahlédnutí zde.

Z mého čtecího plánu na čtvrtletí se mi podařilo některé kousky přečíst, tak jsem na sebe patřičně hrdá, že jsem se v záplavě novinek dostala i ke stařinkám :).

Takový menší knižní plán na podzimní čtvrtletí a vánoce

Tohle čtvrtletí je pro četbu ideální – dlouhé večery, déšť, sníh, lákavé poležení pod dekou s knihou…
Nějaké plány by tu tedy byly. Především se chci věnovat mým novým pohádkám – Dvůr trnů a růží a Pomsta a rozbřesk. Pak bych chtěla mrknout na sérii Řeky Londýna, mám oba dosud vyšlé díly. No a pak se uvidí, co se naježí pod stromek :). Seznamy těch nejvíc chtěných knih začnu pro jistotu už od října nechávat všude válet tak, aby nebylo možné je nenajít. A když se nenaježí, obdaruji se sama a i v nepřečtených se najde spousta lákavých knih.

Tak to vidím na příjemný podzim a jsem zvědavá, co poslední čtvrtrok přinese.

Poslední dobou se vyrojilo hodně článků na téma „k čemu tyto shrnující články jsou“. Nevím, čím jsou pro ostatní, ale já si ráda připomenu, co jsem za to čtvrtletí přečetla. Vrátím se klidně i k vlastním článkům, abych se případně i mohla nostalgicky pomazlit s kapesníkem. A hlavně se občas překvapím, na co už jsem stihla úplně zapomenout :).


Všem čtenářům mého bloGu děkuji za to, že Trojtečku čtou. Uvidíme se v dalším čtvrtletí!



12 komentářů:

Kristýna, The Book Talk Blog řekl(a)...

gratuluji k výhrám, štěstí se na Tebe opravdu usmálo. A i čtenářské skóre je pěkné, 22 kousků je úžasné číslo. To mně se příliš nedařilo a pořád se nějak nemůžu rozečíst. Snad to podzim zachrání. Měj se krásně! :)

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji za komentář. Taky se měj hezky :)

Podpatky v knihách řekl(a)...

Moc hezký článek :) K výhrám také gratuluji :) Také jsem si pořídila Dvůr trnů a růží a na Pomstu a rozbřesk se chystám :)

Maddie Fiedler řekl(a)...

Co říkáš na Wiccu? Já jsem z téhle knihy nemohla, naprostý děs :D

Nikolaoss řekl(a)...

Podpatky v hlíně - díky, taky si potrpíš na pohádky? :)
Magdaléna - Wicca mi nijak zvlášť nevadila, žádné náročné čtení to nebylo, ale jako naprostý děs bych to taky neodsoudila. Článek na bloGu o knize mám, tak tam najdeš celý názor.
Děkuji oběma za komentář a přečtení :)

Bára Alexová řekl(a)...

Líbí se mi tvé plány, no spíše mi jsou velice sympatické. Doufám, že se ti bude Dvůr trnů a růží líbit, ale třeba s Řekami Londýna nemám až zas tak dobrou zkušenost, což je škoda, protože nápad to byl opět povedený.

Nikolaoss řekl(a)...

Na řeky už mám několik špatných referencí, tak doufám, že to u mě bude dobré :) Děkuji za komentář a přečtení.

Podpatky v knihách řekl(a)...

Jojo, pohádky mě baví .. např. Měsíční kroniky se mi moc líbily, netrpělivě čekám na Winter :)

Nikolaoss řekl(a)...

Já ještě nečetla ani jeden díl, ale těším se na ně. Má vyjít znova Cress, tak na ni počkám a pak se sérií začnu pěkně popořadě :) Děkuji za komentář a přečtení.

Walter Slovo řekl(a)...

Vždy mě pobaví, jak se někdo nechá slyšet, že za měsíc přečetl POUZE 6 knih. :D

Šárka Fofoňková řekl(a)...

Pěkné suma sumárum. A tolik vyhraných knih... super, moc gratuluji :) Já třeba v srpnu přečetla jen tři knihy, ale za to v září jsem si to vynahradila... 9 :) Ale nejdůležitější je výběr, až potom počet :) Měj se krásně :)

Nikolaoss řekl(a)...

Waltere - na mě je to docela slabé skóre. Až se docela divím, že jsem četla tak málo, ale zase byly knihy docela vypasené, tak to asi taky bude jedna z příčin :)
Šárko - souhlasím s tebou, důležitý je výběr, já měla docela šťastnou ruku :)
Děkuji oběma za přečtení a za zanechaný komentář :)