30. 6. 2016

Sčítání lidu za II. čtvrtletí


Druhé – jarní, do léta se chýlící čtvrtletí roku je za náma. Odstartovalo dubnovou a květnovou zběsilou nákupní smrští, která byla zapříčiněna jednak šíleným výprodejem na buxu a dvak dost zajímavými novinkami. V létě naštěstí nakladatelé pojedou k vodě, já ušetřím a taky konečně přečtu to, co jsem stihla nahamtat.

Zdroj: internet


Takže nejdřív:
Chtěla bych poděkovat Palmknihám za možnost s nimi spolupracovat a za recenzní kousky do mojí čtečky, které mi posílají. Této spolupráce si patřičně vážím a doufám, že i oni jsou spokojeni.

A teď:
Počet přečtených knih v dubnu byl k poslednímu dni zabuclatěn na kulaté číslo 10. V květnu mi dělalo společnost překvapivě taky 10 knih a v červnu taky skoro 10, spíš tedy 9,5 :D každopádně to bylo trochu překvapení, protože v červnu jsem se nešetřila a pustila se do těch bichlovitějších kousků :). Přednost při psaní článků mají samozřejmě recenzní kopie od Palmknih. Ty knihy, na které už názor na bloGu je, jsou označeny *. Všechny články, které si budete chtít přečíst, najdete v seznamu článků zde.
Co mi tedy uvízlo v prackách?

Zdroj: internet


Přečteno ve čtečce:
Spratek*, Poslední království*, Obránci Ulthuanu*, Tady byla Britt-Marie*, Wonderland*, Láska podle Shakespeara*, Netvor*, Naslouchač*, Areston*, Sítě*, Než jsem tě poznala*, Hořké tajemství*, Kariéristky*, Kletba osudu*, Město schodů

Přečteno v papíru:
Tajemství tudorského dvora*, Návrat z temnoty*, Bez šance*, Isola*, Temná hrdinka*, Růže podzimu*, Rhett Buttler, Mladý mesiáš*, Dívka, která sahala po hvězdách, Jana*, Škola dobra a zla, Jed*, Smolný rok*, Svět bez princů, Poslední navěky

Koupeno:
Smolný rok, Temná hrdinka, Růže podzimu, Rhett Buttler, Když běhá žena, Dáma z popela, Bez šance, Jackaby, Dům v růžích, Isola, Wicca, Deklarace smrti, Šepot, Erebos, Dcera kostí a dýmu, Dny krve a hvězdného třpytu, Jed, Dívka, která sahala po hvězdách, Mezi zloději, Dvojčata, Jane, Koruna, Šachovnice královny, Dubnová čarodějka, Horečka, Past, Škola dobra a zla, Svět bez princů, Poslední navěky, Solaris, Posedlost, Místo v mém srdci, Sonety

Tedy 32 kousků za čtvrt roku. Většinou nakoupeno v bazarech a levných knihách :) stejně mám ale pocit, že jsem nějaká chamtivá – tento pocit může být pouze alergická reakce na přecpanou poličku :) a navíc to všechno nestíhám číst. Asi vyhlásím nákupní přestávku s ohledem na to, že i můj drahý už říká, že přece nemusím mít všechny knihy – to rozhodně nemusím, ale musím mít všechny, které chci :).

Výhry  a dárky:
Predátor – vpád: výhra v soutěži s Baronetem, Mladý mesiáš – výhra v konkurzu na recenzní výtisk od Omegy,
V íngliš: Komplet Harry Potter v nové edici, Riders a Gone with the wind – všechno dárky k narozeninám

Tento čtvrtrok nejsem schopná sestavit něco takového jako je žebříček nejlepších, nejčtivějších… prostě nej. Je to tím, že jsem měla tak ukrutně šťastnou ruku při výběru knih a jejich čtení v přesně té správné náladě, že mám pocit, jakobych křivdila těm ostatním tím, že vyberu k nějakému Nej jen jednu z nich :).

Zdroj: internet


Takový menší knižní plán na letní čtvrtletí

Přece jen jsem se rozhodla spáchat něco jako čtecí plán na další čtvrtletí. U recenzních knih se to plánuje tuze špatně, protože nikdy nevím, co si zrovna vyberu, tedy co budou mít v novinkách takového, že to ve mně zažehne ďábla chamtivosti a budu to muset mít :). Oproti tomu v nepřečtené knižní polici mám vcelku jasno – přečíst co nejvíc, ať se může pár kousků přestěhovat do knihovny. Mám tu krásnou sbírečku třiceti nepřečtených kousků a tím pádem jsem téměř na hranici mnou stanoveného nakupovacího stop stavu (33). Kolik toho mám nepřečteného ve čtečce raději ani nepočítám, mohlo by mě klepnout :). Co budu číst jmenovitě, to je nejspíš ve hvězdách, ale mám takové soukromé tajné favority, jako jsou Jackaby, Wicca a Dubnová čarodějka. Na ty se dostane určitě. Také bych chtěla dočíst první díl Harryho Pottera v íngliš a vrhnout se na druhý.

Co se nákupů nových kousků týká, chci být hodná panenka a držet se jen v mezích náhodných objevů v antikvecu, ale znám se jak své boty, takže se na mě může těšit i knihkupectví. Hlavně vzhledem k tomu, že knihy používám jako úplatek – když se mi něco nechce vyřizovat ve městě, uplatím se návštěvou knihkupectví nebo levných knih :). A navíc, přiznejme si, copak to opravdu jde nekoupit si za celý měsíc ani jednu knihu??!!


Všem čtenářům mého bloGu děkuji za to, že Trojtečku čtou. Jsem docela překvapená, kolik vás přibylo a doufám, že mi zůstanete věrní :). Další čtvrtrok se potáhne ve znamení knižních restů z mé šíleně přecpané „nepřečtené police“ a hlavně ve znamení léta! No a taky začínajícího podzimu. Letos se na tyhle podzimní měsíce strašně těším!

Zdroj: internet

8 komentářů:

SeaBook řekl(a)...

Skvělé shrnutí! :)
Radši se tu nebudu rozepisovat jednotlivě o knihách, ale mnoho z Tvých jsem také četla nebo je mám v plánu :)

Lory Humble řekl(a)...

To je panečku pěkný sumář.
Já jsem si za tenhle čtvrtrok pořídila všehovšudy asi tak tři nebo čtyři knížky a co se čtení týče, jsem na nějakých dvaceti. Já bych si ze zmíněných knih ráda přečetla třeba Naslouchače a Dubnovou čarodějku :)

Lory Humble

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji oběma za komentář a přečtení. Naslouchač je úžasný a Dubnová teprve čeká na přečtení, ale poslední dobou mám štěstí na knihy, tak myslím, že bude taky dobrá :)

Podpatky v knihách řekl(a)...

Moc pěkné shrnutí - vtipné :) , musím se smát :) Jinak obdivuji, kolik toho stíháš přečíst. Já dávám tak knížku týdně, ale co se týče nepřečtených knih, potřebovala bych stop stav nejmíň na půl roku... ale to se nedá, je to jak droga kupovat knížky. Tak taky doufám, že přes léto dočtu alespoň co mám nahamoněno z knihovny - ještě že má alespoň ta přes léto zavřeno :)

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji za přečtení a komentář. Stíhám jen díky počasí, které bylo nic moc, když je hezky, je to podstatně horší :) Do knihovny jsem zatím pro jistotu nezaplatila za nový rok, udělám to, až mi trochu ubude mých vlastních nepřečtených.

Knižní svět řekl(a)...

Super shrnutí, přečetla jsi toho hodně :D A přeji, ať se ti plány na příští čtvrtletí vydaří :D

Anonymní řekl(a)...

Slintám asi tak nad polovinou knih, co jsi koupila/obdržela. Fakt super :3

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji za komentáře a přečtení článku. Zatím se spíš nedaří :D čtu úplně něco jiného :)