17. 10. 2016

Novinkovník


Tak nějak zjišťuji, že mě tyhle novinkové články přestávají bavit psát, ale se srpnovo-zářiovo-říjnovými přírůstky se tak nějak pochlubím ráda :) mám z nich totiž příšernou radost. Vůbec nepochybuji o tom, že některé znáte, protože v současné době hýbou knižním světem. Ale třeba se taky najde někdo, kdo se zrovna vrátil z jiné galaxie a ještě o nich neslyšel :)

Pohádkový začátek

Jako první jsem úplně náhodou narazila v antikvariátu na knihu Pomsta a rozbřesk. Nechápala jsem, co tam dělá tak brzo po vydání - úplná novinka, nečtená a za dobrou cenu 140 ká. No nekupte to! Málem jsem si zlámala nohy, jak jsem se hnala k regálu :) "To je to tak dobrý?" ptala se prodavačka - vůbec nepochybuji že bude, převyprávění pohádek totiž miluju a kór tu o Šeherezádě.


Když už jsme u těch pohádek, mám tu jednu převyprávkovou, nad kterou jsem dlouho, dlouho váhala, jestli ji pořídit. Přečetla jsem kvanta nadšených recenzí a několik ne tak nadšených a nakonec ji stejně mám - Dvůr trnů a růží.

Babička a její moučník



Jako další následují dvě šťastné výhry Tady byla Britt-Marie, kterou jsem vyhrála v soutěži s Knihy.cz a Bábovky. Ty jsem pro změnu získala v soutěži s knihkupectvím Knihcentrum. Britt je kniha od mého oblíbeného autora Fredrika Backmana a zároveň první kniha, kterou jsem od něj četla. Jsem tedy ráda, že si mě našla i v papírové podobě. Bábovky byly trochu překvapivá výhra v tipovačce, které mi většinou nejdou. Podle recenzí moc nevím, co si o knize myslet, takže si ji nechám na dlouhé zimní večery a uvidím sama. Mám je dokonce podepsané od paní Třeštíkové :).

Recenzáček na závěr

Nevím jestli něžný výraz "recenzáček" je tady na místě. Můj nový poklad je totiž slušně rostlý. Krásných 951 stran romaticko-historického příběhu, pokračování Cizinky - Vážka v jantaru. Seriál jsem si oblíbila, tak jsem byla zvědavá, jak si u mě povede kniha. Zatím jsem asi ve třetině a baví mě to snad ještě více, než seriál.



Jestli některou z knih znáte se ptát nebudu :) ale četli jste některou? A jak se líbila?


10 komentářů:

StoryHuntress řekl(a)...

Já jsem převyprávění pohádek objevila díky Měsíčním kronikám, tak jsem za to ráda :) Z knížek jsem nečetla žádnou, ale těším se na Pomstu a rozbřesk :)

Osobně taky moc nemám ráda výraz rereading... já říkám znovupřečtení :)

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji za komentář a přečtení :) na Měsíční kroniky se teprve chystám, mám jen Scarlet a postupně si budu pořizovat i ty ostatní. Nechce se mi začít číst od druhého dílu :)

Fandom before blood řekl(a)...

Krásné přírůstky.
Knížky znám všechny, ale ani jednu jsem nečetla. Nevím proč, ale na Bábovky jsem četla pár ne příliš kladných recenzí a tak jsem neměla potřebu si o knížce zjišťovat víc informací.
Pomsta a Rozbřesk nevypadá vůbec špatně!

Fandom Before Blood CZ

Aires řekl(a)...

Krásné přírůstky :) Vau, Pomsta a rozbřesk v antikvariátu? Taky bych se pro ni hnala jako o závod :D A Dvůr trnů a růží je taky skvělý :)

Šárka Fofoňková řekl(a)...

Samé krásné kousky. Na převyprávěné pohádky bohužel nejsem, ale Pomsta má krásnou obálku. Bábovky na mě doma také čekají :)

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji všem za komentáře a přečtení! :)

Poslední Panna řekl(a)...

Bábovky jsou největší sračka, jakou jsem tenhle rok četla :D Jsem zvědavá, co na ně řekneš :D

Nikolaoss řekl(a)...

Jéjda, to jsi mě vyděsila :) doufám, že u mě zanechají lepší dojem :) Děkuji za komentář a přečtení.

SeaBook řekl(a)...

Pane bože!! Pomsta a Rozbřesk za 140 Kč? :O Jaký úžasný antikvariát to prosím tebe je? :o)
Jinak Dvůr na mě stále čeká v poličce a Cizinka zase ve čtečce :D
Přeji krásné čtení :)

Nikolaoss řekl(a)...

V Brně na Jakubském náměstí :) taky jsem zírala. Asi si dokážeš představit jakou radost mi to udělalo. Na mě toho čeká v poličce tak strašně moc, že bych potřebovala tak tři týdny nemoci, abych stihla přečíst aspoň něco :)