Rozcestník

2. 4. 2024

Měsíční rádobych - březen 2024




 

Vzpomínky na březen jsou směsicí nadšení z úžasných knih a zklamání z nedodržených plánů. Jo jedná se pochopitelně o psací plány, ale o tom později, pokud vůbec.

Nákupy knih se mi trochu vymkly z rukou, ale aspoň to moc nestálo. Kouzlo bazarů je prostě silnější než já. A navíc ještě tento měsíc vyšly i některé mnou očekávané předobjednávkové pecky. Taky jsem se rozhodla konečně trochu rozšířit mou sbírečku knih ze světa Star Wars. Jak říkám, cenám na bazáčích se těžko odolává :)

Přečetla jsem toho hafo. Dokonce po dlouhé době i dvě naprosto skvělé knihy během jednoho dne a další dvě skvělé za dva :) Buďme konkrétní, šlo o Ďáblovo znamení, Šach a mat a první dva díly série Nezdolná Zároveň mě jedna velmi, ale velmi zklamala – Temná harmonie a jednu jsem ani dočíst nezvládla. Nebyla asi správná konstelace hvězd zrovna na tuhle.

S knihou měsíce to tentokrát nebylo snadné. Favoritů bylo hned několik (výše zmíněných). Nakonec zvítězilo Ďáblovo znamení, které mě vážně dostalo myšlenkou a tím, jak mě příběh svedl spolu s hlavní postavou pochybovat, kde je pravda. Protože pokud byla jinde, než si hrdina myslel, objevil se příběh úplně jiný a v dost děsivých barvách.

Zároveň jsem definitivně odhalila největší, nejblbější a neotravnější klišé fantasy-romantik. Jo uhodli jste. Jde o „nezlomné pouto“ nebo prostě partnerské pouto obecně. Haleluja za Nezdolnou, kde sice pouto je, ale je možné se ho aspoň zbavit. Začínám to nesnášet. Ale vážně moc! Jak může být romantické něco, v čem v podstatě nemáte na výběr a nějaká „vyšší moc“ rozhodne za vás? Pak už fakt nezbývá prostor na víc, než na otravně předimenzované erotické scény. A že se do toho autoři umí opřít!

 

No… dosti nostalgie za uplynulým měsícem. I když tentokrát nemám do plánů moc sil – asi negativní vliv změny času – zkusím se aspoň snažit.



 

Co plánuji na duben?

 

Rádobych čtecí:

Tři vyvolené z března:

Odměna z pekla byla zábavnou brakovkou s westernovým laděním. Slupla jsem ji jako malinu, ale zároveň bavila jen na první čtení. Není to nic, k čemu bych se vracela, ale zklamaná nejsem. Tlukot tisíců srdcí se nachází někde na půl cesty. V zásadě jsem spokojená, ale přeci jen jsem čekala víc zaujetí pro příběh, které se tentokrát nedostavilo. Kniha se četla sama, to ano. Harrow devátá vzbudila silné rozpaky. Ukázalo se, že při vypravování příběhu mi druhá osoba úplně nesedí a knihu jsem zatím nedočetla. Lámu ji po kouskách a trpím. Ne, že by byla špatná, ale oproti jedničce mě nedokáže pohltit. Jsou okamžiky, kdy mě to celkem baví, ale není chuť se k příběhu vracet a moc mě ani nezajímá, jak bude pokračovat.

 

Tři vyvolené na duben:

Jedna stará více než 3 roky

Vyvolenou knihou je Hostitel. Knihu jsem koupila za pár korun po té, co jsem viděla film, který mě docela bavil. Uvidíme, jaká bude předloha. Koupeno v roce 2019 :O

Jedna z loňska

Tady vyberu Klam lady Ginevry. Dostala jsem ji k narozkám a je čas, aby na ni taky došlo.

Jedna z rozečtené série

Vybírám dvojku z duologie – jak pěkné :) – Zloděj čísel. Jedničku si kupodivu dobře pamatuju a bavila mě. Čas po letech sérii zakončit.

 

Tentokrát, zdá se, vítězí romantická fantasy. Jestli tam někde zase bude to debilní pouto, tak mě klepne:)

 

Rádobych psací:

Ohlédnutí za březnem:

Bohužel mi odpadly všechny vytoužené osamělé víkendy. Fakt bych potřebovala pár dnů, abych do toho vplula bez vytrhávání, jídla, spánku a podobných zbytečností… Výsledek je ten, že jsem to nechala být.

Dubnové psací plány:

Nároky nějak ubývají, laťka klesá. Stačilo by mi cokoli. Doslova cokoli. Jeden zkur… dlouhý osamělý den, kdy nebudu dělat nic jiného, než psát. Příjemné je, že mi psaní chybí.

 

Rádobych všednodenní:

Na konec dubna mi vychází týden dovolené. Snad se podaří ho nějak smysluplně využít. Na zbytek dubna plánuji už velmi nutné domácí zahradničení. Kytky potřebujou přesadit, prostříhat a celkově domácí porost žádá více pozornosti. Jinak to s plány nepřeháním. Nejmíň čtrnáct dnů mi bude trvat, než se podvolím novému času. Respektive než mě nová časová realita zlomí k obrazu svému. Už aby to zrušili!

 

Duben – čert ví, co dělat budem :)

Konec hlášení!



Žádné komentáře:

Okomentovat