1. 4. 2018

Čtvrtletka I. 2018


... aneb zima je v čudu a blíží se jaro... 
A nakonec to stejně bude zase o knížkách :)





První čtvrtletí roku 2018 se ukázalo být skvělé na samé dobré příběhy.  
Přemýšlela jsem o tom, že bych vybrala nej knihu čtvrtletí, ale po dlouhatánském úsilí jsem přišla na to, že to prostě nejde :) Celkem mi totiž dělalo společnost 24 skvělých knih.
Se čtením v angličtině jsem opět moc nepokročila, protože se mi prostě nechtělo. Přiznávám se :) Za to se mi dařilo číst domácí zásoby a o něco méně nových knih do mých přecpaných polic přidat. Bude hůř. V dubnu budou tradičně vycházet největší pecky :)

Jak se mi vedlo v číslech?

Počet přečtených knih v lednu byl 8, o celkem 3.746 stranách.
únoru také 8 knih, ale stran bylo méně, jen 2.519.
březnu se mě držela standardní 8 knih a 3.213 stran.

 Celková váha všech papírových knih přečtených za čtvrtletí je 9,4 kg. A pak proč mě bolí záda, že. E-knihy jsem nepočítala, váha čtečky se mi nezdá být vypovídající hodnotou o čtenářově posilování :) Děkuji tímto mojí kolegyni za zapůjčení kuchyňské váhy :D

Které knihy přispěly k pohodovému čtvrtletí?

Přečteno ve čtečce:
Ve stínu Rudé věže*, Spřízněné duše*, Na lovu, Řád věčných trnů*, My jsme legie*, Cinder & Ella,

Přečteno v papíru:
Jonathan Strange a pan Norrel*, Bounty*, Hluboký hrob: Dítě útesu*, TY vyber, kdo přežije*, Maskované město*, Umění přežít*, Dívka na kusy*, Daň peklu, Co nedělat, když jste neviditelní, Padělatel Adolfo Kaminský*, Mumie, Princ bláznů*, Vařila jsem pro Picassa*, Knihkupkyně*, Všichni dospěli, Šťastně až do smrti, Dvůr křídel a zmaru, První život

Přednost při psaní článků mají recenzní kopie od Palmknih a knihy od Metafory, Omegy a Joty. Ty knihy, na které už názor na bloGu je, jsou označeny u názvu *. Všechny články, které si budete chtít přečíst, najdete v seznamu článků na bloGu zde. Nebo v albech na FCB tady.



Co mi přibylo v knihovně?
Eleanor se má vážně skvěle, Ruská ruleta, Wolf Hall, Mumie, Stín větru, Nenasytná, Příliš velké sousto, Stín, Poselství růží, Tvář vody, Dvůr křídel a zmaru, Zakletá

Všechny přírůstky jsou k nahlédnutí na FCB stránce bloGu zde.

Výhry  a dárky:
Princ bláznů – dárek jen tak od muže

Kreativní zápisník – v soutěži Vánoční hnutí na blogu Svět mezi řádky
Volba: Klíčový okamžik – v soutěži Vánoční hnutí na blogu Svět mezi řádky, podpisem a věnováním od autora!
Landie: Čtyři poutníci - v soutěži Vánoční hnutí na blogu Svět mezi řádky, s podpisem a věnováním od autora!
Běsnící světlo – vánočně-narozeninová soutěž na blogu Wallet of Infinity
Kočičí povídání – soutěž na fcb nakladatelství Brána
Použité duše – vánoční tipovací soutěž na knižním portálu ZeeDee
Nejskrytější přání – valentýnská soutěž s Mystery press
Trilogie Všem klukům, které jsem milovala – soutěž na Daramegan blog, s podpisem autorky!

Všem, kteří  toto čtvrtletí vypsali soutěže, moc děkuji! Pochopitelně obzvlášť těm, jejichž soutěž se mi poštěstilo vyhrát :).



Takový menší knižní plán na počínající jaro

Já vlastně vůbec nevím a nechce se mi dělat žádné plány. Snad jen jediný: Číst samé dobré knihy. Ideálně z mých domácích nepřečtených, ať mi to tu trochu ubývá a ještě lépe v angličtině, ale znám se… Jestli tohle klapne, bude to zázrak.

Závěrem
Chtěla bych poděkovat Palmknihám za možnost s nimi dlouhodobě spolupracovat a za recenzní kousky do mojí čtečky, které mi posílají. Této spolupráce si patřičně vážím a doufám, že i oni jsou spokojeni. Moje díky si zaslouží také nakladatelství Metafora, což je moje druhá pravidelná spolupráce, která mi dělá radost knihami. Doufám, že moje články potěšily zase je :) Už delší dobu si užívám i spolupráci s nakladatelstvím Omega a Jota. Od nich mám knihy prostřednictvím recenzních konkurzů a jsou to samé skvělé kousky. Takže moc děkuji i jim.
V neposlední řadě děkuji i svým pravidelným i nepravidelným čtenářům a těm, kteří občas zanechají komentář. Těší mě, že je vás tolik a komentáře mi vždycky udělají radost.

Přeji všem krásný začátek jara a hodně parádních příběhů!


4 komentáře:

TheMellory řekl(a)...

Je vidět, že jsi měla plodné čtvrtletí. Ať ti to vydrží i do toho dalšího. :))

Nikolaoss řekl(a)...

Díky :) doufám, že budu mít nadále štěstí na dobré knížky.

StoryHuntress řekl(a)...

Jsem zvědavá na tvůj názor na Na lovu a Dvůr křídel a zmaru :) (a na Landii :D já zatím bojuju, ale pomalu to začínám vzdávat) Zakletou už mám taky doma jakou dobu a pořád jsem se k ní nedostala, tak snad se nám bude líbit :)
Eleanor se má vážně skvěle bych si celkem ráda přečetla. Jinak taky přeju šťastnou ruku na čtivo do dalšího čtvrtletí :)

Nikolaoss řekl(a)...

Obě knihy už mám napsané a uložené v konceptu, ale nějak to nestíhám zveřejňovat :) takže asi budou na horší časy, až zase nebudu mít čas moc psát.Díky za komentář a přečtení :)