1. 7. 2017

Sčítání lidu za II. čtvrtletí 2017


Druhé čtvrtletí roku začalo zběsile jarním až skoro letním počasím a pro mě také stěhováním do nového bytu. Pak se počasí trochu pohoršilo, takže mi dopřálo i dost dnů na čtení. Navíc v období okolo Světa knih tradičně vyšlo několik lákavých novinek. Nemůžu uvěřit jen tomu, že další čtvrtletí tak rychle uteklo…

Úvodem:

Chtěla bych poděkovat Palmknihám za možnost s nimi dlouhodobě spolupracovat a za recenzní kousky do mojí čtečky, které mi posílají. Této spolupráce si patřičně vážím a doufám, že i oni jsou spokojeni. 
Moje díky si zaslouží také nakladatelství Metafora, což je moje druhá pravidelná spolupráce, která mi dělá radost knihami. Doufám, že moje články potěšily zase je :) 
Už delší dobu si užívám i spolupráci s nakladatelstvím Omega a Jota. Od nich mám knihy prostřednictvím recenzních konkurzů a jsou to samé skvělé kousky. Takže moc děkuji i jim.

V neposlední řadě děkuji i svým pravidelným i nepravidelným čtenářům a těm, kteří občas zanechají komentář. Těší mě, že je vás tolik a komentáře mi vždycky udělají radost.


A teď:

Počet přečtených knih v dubnu byl 9. Celkem 3.417 stran úžasného čtení. Z toho byly čtyři knihy moje domácí zásoby, takže v tomto ohledu jsem spokojená.

květnu, který se nesl především ve znamení recenzních výtisků, ale zvládla jsem i šest vlastních knih. Celkově jich bylo 14 a ve stránkách to dělá 4.825. Úctyhodné číslo zapříčinila dlouhá cesta vlakem a také několik deštivých dnů.

červnu už počasí čtení moc nepřálo, spíš mě to táhlo ven. Přečetla jsem tedy „jen“ 8 knih a 2.809 stránek. Trošku tomu pomohla opět jedna dlouhá cesta vlakem.

Přednost při psaní článků mají recenzní kopie od Palmknih a knihy od Metafory, Omegy a Joty. Ty knihy, na které už názor na bloGu je, jsou označeny *. Všechny články, které si budete chtít přečíst, najdete v seznamu článků zde.

Přečteno ve čtečce:
Dáma z růže*, Dvůr mlhy a hněvu*, Oko za oko*, Ví to tobě*, Caraval*, Čtyřka, Třpytný dvůr, Bez naděje, Králova konkubína*, Vládce Arestonu*, Spad, Bledý jezdec

Přečteno v papíru:
Doctor Who*, Divoká píseň, Nejchladnější dívka ve městě Chladu*, Dreamologie, Po zemi bloudím dál*, Panicové*, Dcera čarodějnice*, Nové Pompeje*, Dubnová čarodějka, Metoda 15/33*, Malé černé a devět žen*, Pomsta a rozbřesk, Versailles, Rivalové, První hrob napravo, Všechno úplně všechno, Predátor: Vpád, Králova přízeň



Koupeno:
Playground, Překroč svůj stín, Neobyčejní, Po zemi bloudím dál, Je to i můj život, Easy, Případ ukradeného zubu, Všemi dary obdarovaná, Přechod: Dvanáctka, Na co Alice zapomněla, Rodinné prokletí, Deník mého stínu, Černobílý svět, Bez srdce, Láska v prachu hvězd, Temné bratrstvo, Kázání ohně, Božský, Ten, kdo odešel, Kruh, Poušť v plamenech

Výhry  a dárky:
Tento čtvrtrok se u mě štěstí zalíbilo (to asi ten nový byt :)) a tak mi přibylo docela dost výher.

Banka těl – bleskovka na FCB Channah blog
Běhání pro ženy – soutěž s FCB Albatros média
Frost – soutěž na blogu Svět mezi řádky
Tegmine – soutěž na blogu Rachel Roo
Válka zrcadel – soutěž na webzine Děti noci
Marie Terezie – soutěž na FCB Nakladatelského domu Grada
Třetí stříbrná kniha snů – víkendovka s CooBoo
Čeký kosmonaut – FCB soutěž nakladatelství Plus

Dvůr mlhy a hněvu, Všichni ptáci na nebi – dárek od muže k narozeninám
Papírová princezna, Dracula má láska – dárek od mamky k narozeninám

Všem pořadatelům soutěží moc děkuji za výhru. A dárcům za dary :)



Knižní předsevzetí

Ve druhém čtvrtletí jsem chtěla přečíst druhý díl HP v angličtině, což se podařilo! V angličtině čtu jako slimák, takže to pokládám za úspěch.
Dalším velkým úkolem bylo přečíst devět vlastních domácích knih. Bez problémů :) Bylo jich 10 v papíru a 5 ve čtečce. Dokonce se mi podařilo i utlumit nákupní vášně, takže peněženka moc neplakala.
V dubnu jsem si vymyslela taškařici – přečíst pouze ty knihy z domácích zásob, které začínají na D. Podařilo se mi to dokonce i u některých recenzních, což byla spíš náhoda.  Akce „Chceš knihu tak makej“ je stále v kurzu :) za každý nákup udělám patřičný počet cviků. Zatím mám „odpracováno“ 5 knih kompletně a spoustu „rozsportovaných“. Pořád váznou kliky, ale třeba dřepy jdou dobře :)

Takový menší knižní plán na letní čtvrtletí a začátek podzimu

Opět bych chtěla přečíst co nejvíce domácích zásob. Limit si stanovuji na 9 kousků, protože se ukázalo, že tento počet hravě překonám a mám pak ze sebe dobrý pocit :). V srpnu očekávám vydání některých knih, kterým se ani nebudu pokoušet odolávat, takže předsevzetí o neutrácení nepadne. Každopádně doufám, že se mi podaří výrazně pohnout s Potterem trojkou v angličtině a třeba i začít čtverku.


Všem čtenářům mého bloGu děkuji za to, že Trojtečku čtou. Přeji vám i sobě krásné léto a uvidíme se v dalším čtvrtletí.

4 komentáře:

StoryHuntress řekl(a)...

Přečetla jsi toho docela dost :) Gratuluji k všem přírůstkům a výhrám, a držím palce, ať se daří se čtením Harryho :) Já jsem se zatím pořád nějak neodhodlala k tomu, udělat ten první krok ke čtení v aj. Vlastně druhý, knížku mám :D Ale to přijde, doufám.

Katy - Bilbovy knihy řekl(a)...

Moc pěkné shrnutí a článek. Zajimavy, svěží, informační a proste tvůj :)))

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji za přečtení a komentář :) já se s tou anglinou taky courám. Jedna kniha za čtvrt roku není zase takový výkon. Řekla jsem si, že aspoň pět stránek denně a jde to :)

Kristýna, The Book Talk Blog řekl(a)...

Tato čtvrtletní shrnutí mají něco do sebe, jsou poněkud spektakulárnější než ta měsíční :) S angličtinou to mám také stejně, pomaličku se prokousávám celým HP, ale užívám si to náramně :) Ať se další čtvrtletí vydaří a to nejen po čtenářské stránce. Měj se krásně!