9. 3. 2017

Vysoká hra


Autor: Kay Hooper
Překlad: Štěpán Pala
Nakladatel: Omega
Rok vydání: 2017 (druhé vydání)
Počet stran: 160



Anotace:

Katrina Keller, absolventka vysoké školy, se naučila využívat každou svou dovednost a pracuje jako agentka, aby pro Američany vyslídila citlivé informace. Ale poté, co byla její identita částečně odhalena, jiný federální agent – a zároveň její životní láska – nabude dojmu, že Katrina zradila svou vlast. Katrina reaguje tím, že skrývá svou bolest a hledá útočiště v nedůležité operaci v zábavním parku. Když už si myslí, že je ze všeho venku a může jít dál, Skye Prescott jí znovu zkříží cestu.
Skye nikdy nezapomněl na Katriinu zradu. Ukryt v temnotě, promění se v bezohledný a nemilosrdný přírodní živel. Když mu ale jeho další mise přivede Katrinu zpět do života, rychle si uvědomí, že udělal hroznou chybu, když jí nevěřil. Skyova povaha vyžaduje rychlý zásah. Když ví, co chce, neexistují pro něj žádné překážky. Dokonce ani Katriiny protesty mu nezabrání ji získat zpět..

Můj názor:

Tohle útloučké dílko přišlo na řadu po velmi komplikované knize, kdy jsem potřebovala něco jednoduchého, abych si pročistila hlavu. Něco mi říkalo, že kniha žádné složitosti obsahovat nebude, už vzhledem ke své tloušťce a také anotaci. Bylo to zároveň moje první seznámení s oblíbenou autorkou.

Hlavními hrdiny příběhu měli být agenti Katrina Kellerová a Skye Prescott. Tito dva se poznali kdysi dávno při práci na jednom z případů. Vzali se, ale celý vztah nedopadl dobře. Na základě nedorozumění a špatných informací Skye Katrinu opustil, když ho potřebovala nejvíc. Potkávají se znovu na začátku tohoto příběhu po šesti letech a zdá se, že čas nic nezhojil – lásku, křivdy, nedorozumění ani neuvěřitelnou přitažlivost mezi nimi…

Setkávají se v zábavním parku, kam má přijet důležitý politik a kde na něj má být údajně spáchán atentát. Katrina je už dlouhé roky v parku zaměstnaná jako manažerka, což Skye, který přijíždí případ vyřešit, netuší. Jejich shledání je jako blesk z čistého nebe…

Zdroj.

To je k ději knihy zhruba všechno – říkala jsem, že je vše velmi jednoduché a složitost zápletky odpovídá tloušťce knihy. Jediné, co mě trochu překvapilo, bylo to, že se kniha tak málo zaobírala případem, který měli agenti řešit a tak moc vztahem dvou hlavních hrdinů. Ano, chápu, že se jedná o román pro ženy a že do 160 stránek se toho moc vecpat nedá, ale přes to jsem neočekávala, že hlavním motivem a prakticky jediným, bude probírání vztahu a dávných křivd těch dvou. Překvapivě to nebylo popsáno tak strašně, jako tomu většinou bývá. Docela mě to bavilo, rozhodně mě to zaujalo a vydržela jsem to přečíst na jeden zátah. Dokonce i erotické scény mi tentokrát nepřipadaly hloupě napsané, v tomto paní Hooper jednoznačně bodovala. Dokázala si odpustit všechny ty laciné výrazy, které obvykle spisovatelky používají a její erotické scény byly příjemné na čtení. Jediné, co mi vadilo, byly výrazy jako krček, nožky, bříško. Když ji měl líbat na krček, bohužel se mi vybavovaly jiné věci a bylo mi to k smíchu a co teprve, když mu házela nožky kolem pasu, no nic... To ale nemusí být vinou paní autorky. Mohl to být prostě překlad.

Co musím vyzdvihnout, protože to nebývá obvyklé, je to, že hlavní hrdinka nepůsobila jako zamilovaná hlupačka. Sice byla klišoidně oslnivě překrásná a dokonalá, ale to mi až tak nevadilo, chovala se totiž přirozeně, jako normální žena. Hlavní hrdina měl krom neuvěřitelného půvabu, mužnosti a síly také pěkně všivou a impulsivní povahu. Bylo to pěkné a uvěřitelné. Nepřipadal mi díky tomu jako dokonalý panák, ale působil živoucím dojmem a některé jeho hlášky mě bavily. Sice mohl na první pohled působit jako „napravený špatňák“, v tomto typu knih běžný, ale tentokrát nebylo tolik tlačeno na pilu a tím pádem mi to nijak nerušilo četbu.

V průběhu čtení se začali záhadně objevovat další postavy, které – soudě podle toho, že nebyly nijak představeny a podle toho, jak se o nich mluvilo – bych nejspíš měla dávno znát. Při té příležitosti jsem přišla na to, že kniha je posledním dílem v sérii. Při čtení to nevadilo, protože zápletka nebyla nijak zapeklitá, takže se vše dalo pobrat za chodu a neměla jsem pocit, že bych o něco důležitého přišla, když jsem předchozí díly nečetla.

Zdroj.

Kniha nakonec očekávání splnila beze zbytku. Nic komplikovaného a složitého se opravdu nekonalo. Vše bylo naprosto jednoduché, přímočaré a směřovalo to jasně ke konkrétnímu závěru. Vyšetřovaný případ nebyl důležitý, jen tak proplul pozadím a tak mi mírně uniklo, oč vlastně šlo a kdo byl padouch. Jednak to bylo tím, že jsem nečetla předchozí díly, kde o tom klidně mohlo být více a pak taky tím, že se jím sama paní autorka moc nezabývala. Odsunula ho do role „křoví“ aby se v pozadí příběhu něco hýbalo a věnovala se téměř výhradně ústřední dvojici a vztahům mezi dalšími postavami. Rozsah díla je naprosto dostatečný, nedokážu si představit, že by to mělo být roztažené na více stranách. Paní autorka přesně odhadla míru toho, co ještě papír snese a necpala mezi desky knihy žádnou zbytečnou vatu.

Celkově je dílo takovou milou jednohubkou na jeden večer, kdy máte chuť přečíst si něco nenáročného, u čeho se hlava moc nezapotí a nebude problém udržet pozornost. Kniha je jasně určená pro ženy, myslím, že pánové by se moc nebavili, spíš by jim celá věc připadala nudná.

Opět musím ocenit zpracování knihy. Nová obálka je pěkná a byla to ona, co mě na knihu nalákalo. Látková záložka už je u Omegy standard a mně vyhovuje. Tentokrát jsem dokonce nenašla ani žádné chyby a překlepy – to je skvělé!


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Omega a Knihám Dobrovský. Pokud máte chuť si knihu přečíst, můžete si ji pořídit zde a nebo tady.





4 komentáře:

Chensie Ips Svět Mezi Řádky řekl(a)...

Tak to by se mi možná mohlo i líbit. Tahle kniha na mě všude vykukuje, no, asi se po ní podívám a uvidíme. :o) Díky za tip a bezva recenzi, kterou jsi mi hodně napověděla. :)

Nikolaoss řekl(a)...

Já děkuji za komentář a za přečtení :)

Aires řekl(a)...

Povedená recenze :) O knížce jsem slyšela a až na ni narazím v knihovně, určitě ji zkusím :) Vypadá to na pohodovou jednohubku na večer :)

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji za komentář a přečtení. Na jeden večer bude příjemná :)