27. 12. 2016

Přírůstkovník z konce roku


Poslední letošní přírůstkovník je obzvláště mocný. Je to hlavně proto, že zahrnuje Vánoce. Ale radost jsem udělala i sama sobě si :)

Svátek a nová spolupráce

můj svátek mě trochu zaskočil, protože jsem na něj jaksi zapomněla. Můj drahý ale nezapomněl a věnoval mi knihu Příliš mnoho Kateřin. Doufám, že mi tím nechtěl nic naznačit, ale tvrdil, že ne, takže mu musím věřit :)
V listopadu se mi také ozvali z Metafory, kam jsem posílala odpověď do soutěže. Tu jsem sice nevyhrála, ale místo toho mi nabídli spolupráci a hned jsem od nich dostala recenzní výtisk. Knihu Sběratelka parfémů jsem si chtěla hrozně moc přečíst už dávno, takže mě potěšili dvojnásob. Jak se mi kniha líbila? To je možno zjistit v tomto článku.


Velký bazáčový lov

V bazaru Databáze knih jsem měla štěstí na krásný úlovek, knihu se záhadným názvem Dům, ve kterém. Nevím proč mě tolik láká, ale podle anotace to vypadá na slibný kousek. Strašidla a divní nájemníci, to by šlo.
Ve svém oblíbeném antiku jsem našla knihu, o které není nutné psát vůbec nic. Skleněný trůn totiž zná asi úplně každý, kdo čte tento žánr. Původně jsem ji kupovat ani moc nechtěla, ale za 120 ká, no neberte to! A navíc mě paní autorka přesvědčila o svých kvalitách Knihou Dvůr trnů a růží.


Šťastný los

Kupodivu se na mě usmálo štěstí ve dvou vánočních soutěžích a já vyhrála dvě nádherné knihy. První na blogu Adris Books - Vánoční zázrak, letošní novinku od CooBoo. Nechávám si ji na leden, abych si připomněla Vánoce :). Druhou na webu Sarden.cz. Letošní snad nejočekávanější novinku Harry Potter a prokleté dítě. Původně jsem ji ani číst nechtěla, ale musím říct, že si ji přečtu ráda, jen co mi ji mizerná pošta doručí.


A konečně ty Vánoce

Na Vánoce jsem si tentokrát dopřála pořádný balík knih. Mohla jsem si je vybrat sama a krom těch, které jsem měla už z listopadu, jsem dostala ještě nějaké kousky do sérií. Nejdříve tři díly do série Měsíční kroniky - Cress, Nejkrásnější a Winter. Tahle série se mi moc líbí, takže jsem neodolala možnosti mít ji kompletní.




Další sérií, kterou jsem s těmito Vánoci teprve nakousla a která mě už dlouho lákala je taková hrobařská. Slibuji si od ní trochu více humornou a méně pornografickou verzi Anity Blakeové. Dostala jsem první dva díly - První hrob napravo a Druhý hrob nalevo.



A na závěr perla

Protože v Dobrovském měli opět povánoční slevy, neodolala jsem příšerně drahému nejnovějšímu dílu mojí milované série Ruthshireské kroniky - Mount! S tou slevou už se to dalo :) takže se přece jen dozvím, jak to bylo dál s Rupertem a Taggie. Jen mám strach, aby mi autorka Ruperta brzo neodpravila, přece jen už je to pán v letech :) Jako bonus navíc se při čtení našprtám anglinu, protože překladu bych se asi nedočkala.




To je z přírůstků pro tento rok definitivně všechno. Knihovna praská ve švech a v následujícím roce toho budu mít spoustu na přečtení :)



9 komentářů:

Knihomoľka Bleise řekl(a)...

Juuu, tak to je pekná hromada!! Poriadne si knihy užívaj a vychutnávaj si ich krásu! :) Maj sa krásne a budúci mesiac prajem rovnako hojné prírastky ako tento.

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji :) tyhle jsou skoro za tři měsíce. V lednu budu muset být hodná a číst hlavně zásoby.

Lucy Lillianne řekl(a)...

Měsíční kroniky 💗
Moc hezké knihy...

StoryHuntress řekl(a)...

Znám akorát Měsíční kroniky, ale Skleněný trůn mě docela láká. Já jsem k Vánocům letos žádnou knížku nedostala, takže brzy zajdu do Dobrovského :)
Užij si knížky :)

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji za komentáře a přečtení. To je docela škoda, nemít pod stromkem knihu, ale už se mi to taky stalo :) místo toho jsou většinou peníze na Dobrovského povánoční slevy :)

Lory Humble řekl(a)...

Gratuluji ke všem úlovků i dárkům. Znám většinu z nich, ale zatím jsem četla jen Skleněný trůn - a ten opravdu stojí za to (věř mi, že jestli se ti líbil Dvůr trnů a růží, budeš nadšená) :)

Lory Humble

Nikolaoss řekl(a)...

Tak to se těším! S některými autory prostě člověk nemůže šlápnout vedle. Děkuji za komentář a přečtení.

Penny řekl(a)...

Páni! To je nádherná sbírka :) Harryho mám ráda :) Vánoční zázrak je podle mě hrůza, ani trochu se mi nelíbil :/ No a s Měsíčníma kronika teprve začínám :) Užij si je!

Nikolaoss řekl(a)...

Kroniky jsou zatím díl od dílu lepší a lepší. A to už jednička byla úžasná :) Na zázraku mi trochu vadí ty hvězdičky, ale pokud bude dobrý příběh, tak si zvyknu. Děkuji za komentář a přečtení :)