2. 11. 2016

Recenzně-levnoknižní Novinkovník


Tento měsíc (čti říjen) jsem měla štěstí a získala jsem hned dva recenzní výtisky mimo stálou spolupráci, jednu romantickou a zasněnou a druhou napínavou a záhadnou :).  Taky jsem pochopitelně navštívila Levné knihy, kde jsem se teda musela notně držet, abych odešla jen s těmi knihami, pro které jsem šla.

Černá a bílá - protiklady se přitahují

Jako recenzní výtisk od nakladatelství Portál mi přišla kniha Páté evangelium. Získala jsem ho prostřednictvím konkurzu na blogu Svět mezi řádky. Kniha je v celku vypasená, takže si čtení budu moct užívat dost dlouho. Očekávám napínavý a zajímavý příběh, snad trochu ve stylu brownovek - záhady, šifry, pátrání v tajemstvích minulosti... :) Na Databázi má kniha pěkné hodnocení 83%, takže věřím, že se mi bude líbit. Anotace k nahlédnutí zde.




V protikladu k ní mám recenzní výtisk od nakladatelství Jota Měsíční svit nad Paříží. Od této knihy očekávám lehce laděný romantický příběh. Aspoň podle anotace by se tak dalo usuzovat: Je jaro 1924 a Helena Montagu-Douglas-Parr právě přijíždí do Paříže, aby si zde léčila rozchodem zlomené srdce. Je připravena přijmout opojný půvab Města světel a nechává se vtáhnout do světa ztracené generace a okruhu amerických krajanů, s jejichž podporou nachází odvahu k realizaci svého snu – stát se umělkyní.
Jako Phoenix se Paříž znovu rodí z popela velké války a Helena si uvědomuje, že i ona se mění. Dobrá dívka, kterou kdysi byla, tak svědomitá a poslušná, vědoma si svého místa ve světě, je navždy pryč. Ale teď, když odhodila své staré já, kým se stane a kam patří?
Fascinující historický román o anglické dámě, která vymění svůj usedlý aristokratický život za hypnotizující salony a opojný svět ztracené generace Paříže 20. let 20. století.


Zase ty Levné knihy

Pomalu už se začínám přiklánět k názoru, že LK jsou tu od toho, aby vystavovaly duši čtenáře nesnesitelnému pokušení a zároveň neudělaly moc hluboký vrt do finančních rezerv. Tentokrát se mi naštěstí podařilo odolat a hýčkám si pouhé dva nové přírůstky. Prvním je Jezdecký tábor Yonahlosee, který mi byl doporučen na některém z knižních blogů, ale už bohužel nevím na kterém. Anotaci najdete třeba zde.




Druhým půvabným přírůstkem, který opět poteší spíše moji romantickou stránku je kniha Střípky duší. Sice se zdá, že bude děj proplétat cosi jako milostný trojúhelník, ale zjistila jsem, že toto přece jen snesu, pokud to není úplně hloupě napsané, tak doufám, že to nebude zrovna tento případ. Anotace k nahlédnutí tady. Jak vidno kniha je na DK v červených číslech, takže očekávám dobrý zážitek.

Znáte některou z knih? A čte to ten, kdo mi doporučil Jezdecký tábor? Pokud ano, přihlašte se :)



6 komentářů:

Hanka the bookworm řekl(a)...

Krásné přírůstky, Měsíční svit jsem taky dostala k recenzi, tak snad se nám oběma zalíbí :)
Měj se krásně

Nikolaoss řekl(a)...

Já už ho dočetla a sedl mi neskutečně, nic náročného, ale velmi hezký příběh, snad se ti bude líbit stejně :) Díky za komentář a za přečtení.

Podpatky v knihách řekl(a)...

Střípky duší mě zaujaly :) A zrovna dneska jsem byla v Levných knihách a světe div se, nic jsem si nekoupila :) Přeji pěkné čtení :)

Nikolaoss řekl(a)...

Taky už se mi párkrát stalo, že mě tam nezaujalo vůbec nic. Jsem zvědavá, co naskladní před vánocemi :) děkuji za komentář :)

SeaBook řekl(a)...

Krásné přírůstky! :)
Tábor na mě také čeká v poličce a knize Střípky duším pořád odolávám :)
Užij si čtení :)

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji, taky přeji příjemné čtení :)