14. 8. 2016

Když ono to bylo tak výhodný!


Moje nákupní stopka vzala tentokrát za své téměř na chlup ve stejný den, jako moje dovolená. Hlavní důvod byl ten, že jsem si potřebovala ten návrat do pracovního procesu nějak opentlit do růžova. A taky se poslední den mé dovči náhodně a prakticky situoval do týdne, kdy probíhaly slevy na knihy v Tescu. No a nekupte to, když to bylo tak výhodný! :)

Představuji další démanty v mém soukromém knižním pokladu:

Jako první jsem po cestě do Tesca objevila v antikvariátu knihu
Tenkrát v ráji



Tuhle jsem strašně chtěla mít už od chvíle, co jsem ji jednoho dne koupila jako dárek k narozeninám. Kniha vypráví příběh lezce Josky Smítka, který žil za nacistické okupace a byl jedním z nejvýznamnějších lezců v Českém ráji. Příběh o svobodě, lásce a lezení v nádherné oblasti, kde zůstal pro lezce nesmrtelným má na DK nádherné hodnocení 80%. V Sedmihorkách už kus svého srdce taky mám, takže je jasné, že kniha musela být moje, když vykoukla na polici za krásných 69 káčé.

Druhou kořistí, o nic méně lákavou se stal
Hedvábník


Ano, nakonec jsem taky podlehla této sérii a za luxusní cenu 185 kaček jsem pořídila druhý díl. Představovat dlouze nemusím, protože ji snad znají úplně všichni a pro milovníka anglického detektivkového stylu, jako jsem já, je to snad přímo nutnost.

Sedmilhářky


Nad touto knihou jsem dlouho váhala, ale krásná cena 180, mě nakonec přesvědčila a knihu jsem koupila. Navíc mě kniha v polici jakýmsi záhadným způsobem přitahovala :). S paní autorkou dosud osobní zkušenost nemám, tak už jsem celkem dost zvědavá :) příběh o třech kamarádkách by mě mohl bavit. Anotace je zajímavá. Hodnocení na DK je slibných 89%.

No a na konec jsem si nechala knihu, kvůli které jsem do toho Tesca vlastně šla
Mechanický anděl



Sérii Nástroje smrti od paní autorky mám docela dost ráda a tak jsem si říkala, že za příznivou cenu koupím i tento první díl její další série Pekelné stroje. Obálka je nádherná, takže knihovnu bude zdobit a navíc období, ve kterém se odehrává, by mohlo být pro svět lovců stínů jen přínosem.

Docela se divím, že jsem jich nekoupila víc, protože ceny byly opravdu více než příznivé :). Myslím, že na blížící se podzim a zimu začínám být zásobená více než dobře.


12 komentářů:

Knihyztramvaje řekl(a)...

tak na sedmilharky se chystam, Mechanickeho prince mam precteneho a jo, je to fajn oddechovka, zbytek nevim. Jsem zvedava co pak napises v recenzich. A mmch, fajnove vyprodeje :-) uuuplne Ti rozumim

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji za přečtení a za komentář :) doufám, že se ke knihám brzo dostanu, zatím jich je víc nepřečtených, něž obráceně :)

Lory Humble řekl(a)...

Hedvábníka jsem přednedávnem doporučovala mamce a brzy by měl dorazit i k nám domů. Co se pak týče série Pekelné stroje, kamarádka (úplný blázen do Nástrojů smrti) si ji nemůže vynachválit, tak doufám, že bude stejně dobrá, jak tvrdí :)

Lory Humble

J. řekl(a)...

Tak teď mě dost mrzí, že jsem do Tesca šla až včera a tyhle skvělé knihy mi unikly. Když jsem tam šla, většina už byla pryč, ale přecejenom jsem svou knihovnu o jeden kousek obohatila. :)

Mrs. Jungová řekl(a)...

Mě přijde že u nás ve městě moc čtenářů není, knížek je tam pořád spousty. Možná o tom ani nikdo neví, ale je to na dost viditelném místě. No tak možná je to přeci jen ta první varianta. :D Kdo ví. Ale kdyby měl někdo cestu kolem Zlína, určitě neváhejte a stavte se tam do Tesca:))

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji všem za komentáře a přečtení. Já jsem měla asi štěstí, v brně je Tesco víckrát :) takže jsem ukořistila fakt dobré kousky. Zajímalo by mě, proč ta výprodej? Jestli ruší oddělení knih nebo to má jiný důvod, ale fajn, že byla :)

Unknown řekl(a)...

Nedivím se, že jsi sleva v Tesco neodolala. Ani mně se to nepovedlo :D A odnesla jsem si z něj několik knih včetně Mechanického prince :)

Nikolaoss řekl(a)...

To jsem ráda, že v tom nejsem sama :) děkuji za komentář a za přečtení.

SeaBook řekl(a)...

Krásné přírůstky! :)
Já jsem do Tesca také naklusala, ale v dané prodejně knihy zrovna neprodávaly, takže zkusím ještě v sobotu Brno a snad tam na mě něco zbude :/ :)
Mechanického anděla bych tam nejradši také našla :)
Přeji krásné čtení :)

Nikolaoss řekl(a)...

V Tesku u nádraží jich měli docela hodně, ale už je to týden... Budu držet palce, ať seženeš :)

Salima Uddinová řekl(a)...

Cetla jsem zatim jen Sedmilharky a moc me bavily,stejne jako ostatni knihy od Liane :) urcite si jeji knihy precti :)
Melisinblog.blogspot.cz

Nikolaoss řekl(a)...

Zatím mám tuhle první, tak jsem zvědavá, jak se ukáže :) děkuji za přečtení a komentář.