27. 6. 2016

Tour de...


... a taky 200. článek na bloGu...

Aktuální Tour de... je taková trochu hubená, protože se mi zatím daří dodržovat moje předsevzetí, že si nějaký čas, tedy nejméně do výplaty, žádnou knihu nekoupím. Daří se mi to už celých pět dní :). Uznávám, že to sice není moc, ale ta snaha, která za tím stojí... :) potlesk, prosím :).

Dnes tímto článkem slavnostně přivítám ve své knihovně dva úlovky, přičemž jeden z nich je pro mě velkou neznámou a druhý si zaslouží s hlubokou úctou smeknout klobouk (kdybych nějaký měla).

Místo v mém srdci

Tohle je ta velká neznámá. V LK si mě přitáhla něžně béžově oranžovou obálkou. Trčela totiž v polici jednokusovek mezi černými hřbety jako zlomený palec. Tak jsem ji vytáhla a anotace a krátký úryvek odněkud z poloviny, který jsem náhodně přečetla, mě přesvědčil, že si knihu musím odnést. Doma, po lustraci na DK, jsem byla překvapena vysokým hodnocením, které si kniha získala - 91%. Jsem tedy přesvědčená, že se jednalo opět o šťastný  nákup a můj čtenářský anděl strážný mě přivedl zase jednou ke knize, která se mi bude líbit.

Sonety


O této knize vím, že se mi bude líbit stoprocentně, protože Sonety Williama Shakespeara mám ráda. Moje původní vydání v překladu pana Sládka se bohužel někam zatoulalo, tak jsem pořídila toto nové v překladu pana Hilského a zase se mohu nechat houpat krásnými slovy před spaním. Hodnocení na DK mě tentokrát nezajímá :) bohatě si vystačím se svým vlastním - absolutní stovka!

Jak jste na tom vy? Taky máte nákupní stopku nebo si užíváte v knihkupectví radostné volnosti?



4 komentáře:

Bára Alexová řekl(a)...

Také se snažím držet, knihu jsem si nekoupila od minulého čtvrtka, ale musím přiznat, že jeto velmi velmi těžké :D ...
Sonety od Shakespeara jsem ještě nečetla, zatím se na ně moc necítím :)

Nikolaoss řekl(a)...

Je to strašně těžké :D dnes jdu otestovat odolnost do LK, vlastně jdu jen tak kolem... tentokrát ale fakt ne schválně :D Sonetů se neboj, jsou opravdu krásné, ale asi záleží na tom, jak moc čteš poezii. Já ji běžně moc nevyhledávám, ale WS je prostě srdcovka. Děkuji za komentář a přečtení.

Emma J. řekl(a)...

O místě v mém srdci jsem zatím vůbec neslyšela, ale Shakespeara mám moc ráda.:)

Nikolaoss řekl(a)...

Pro mě bude Místo v srdci taky záhadou. Děkuji za komentář a za přečtení.