11. 5. 2016

Tour de Levné knihy - nové úlovky


Dnes jsem tak náhodou (haha, to určitě :)) procházela kolem Levných knih a rozhodla jsem se mrknout dovnitř, co mají nového, protože za dnešní ranní sportovní výkony si odměnu zasloužím. A taky je pěkné počasí, to chce taky oslavit nějakou pěknou, novou a levnou knížkou :). Důvody se prostě vždycky najdou. Byla jsem hodná panenka a celkově jsem tam nenechala ani stovku. To by možná chtělo jako odměnu nějakou další knížku :).
Co jsem tedy ukořistila?

Deklarace smrti

Já prostě tyhle dystopky, kde hlavní hrdina mocně a nespravedlivě trpí miluju! Ono se to tak dobře čte. Teda aspoň většinou :). Na Databázi má kniha lákavé hodnocení 80%, což je docela dost. Obálka i anotace vypadají skvěle a knížka je to útloučká, takže tak na léto k vodě :)

Erebos

Kolem téhle knížky už jsem párkrát prošla a přiznávám, že téma mě láká strašně moc! Navíc ona už, chuděrka, byla poslední a ležela tam tak strašně sama a opuštěná a šilhala na mě tím rudým očkem na obálce... tak se mi jí zželelo a obětovala jsem těch 29 kaček :). Doma jsem dodatečně zjistila, že má úžasné hodnocení - celých 85%. Takže se mi možná investice vyplatí. Anotace na Databázi zde.

Šepot

Posledním a nečekaným úlovkem je Šepot. Od paní Abedi mám už Isolu a je tedy logické, že když se mi líbila, tak chci i tuto její knihu. Našla jsem ji tam zastrčenou v polici se zbytky - poslední kus. Dnes jsem měla na posledňáky štěstí :). Z úlovku mám patřičnou radost, protože ji chci už dlouho a nějak nebyla k sehnání. Hodnocení na Databázi má Šepot krásné - 80%, takže bude určitě stát za to.

Všechny knížečky jsou krásné a útlé, takže budou ideální na čtení při válení na dece u vody nebo jinde. Moc se nepronesou, místo nezaberou a ještě budou dělat příjemnou společnost :).

Co máte na léto nachystané vy? A četli jste některou z mých nováčkyň?



13 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Pěkný výběr knih, přeji hezké čtení.

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji :)

Spisy jedné knihomolky řekl(a)...

První dvě mám také doma. Zatím jsem stihla přečíst jen Erebose, ale hrozně se mi líbil. ;-)

Nikolaoss řekl(a)...

Skvěle! tak to se na něj těším ještě víc :) děkuji za komentář a reference.

Lesoholka řekl(a)...

První kniha vypadá zajímavě, také mám ráda takovéhle dystopie :)
Erebos je skvělý, i když je to vlastně celé o počítačové hře, na které jsem já osobně úplně alergická, nemohla jsem se od knihy odtrhnout, což opravdu svědčí o tom, že je kniha čtivá a podařená :)

Ohněm políbená

Nikolaoss řekl(a)...

To už je druhé doporučení! Začínám se na knihu hodně těšit :) Děkuji za komentář.

Šárka Fofoňková řekl(a)...

Kolem LK se nedá chodit a nejít dovnitř a nenakoupit :D Taky mám za poslední dobu pár úlovků a pro některé si ještě půjdu :)

Přeji pěkné čtení :)

Nikolaoss řekl(a)...

Já už tam nesmím :D ještě jsem řádila na buxu, takže v pondělí čekám balíček :) Děkuji, plánuji odpočinkově čtecí sobotu :)

Knižní svět řekl(a)...

Deklaraci mám doma taky a dost se na ní těším :D Erebos jsem už četla a nebylo to špatné :D A Šepot neznám.

Nikolaoss řekl(a)...

Na Deklaraci se taky těším. Je taková tenoučká... doufám že mě nezaujme až tak, aby mě nedostatek stránek naštval :) Děkuji za komentář.

Unknown řekl(a)...

Moc pekne prirustky, preji pekne cteni :-)

Maddie Fiedler řekl(a)...

Erebos jsem četla a rozhodně doporučuji :)

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji za komentáře, zdá se, že Erebos se všeobecně líbí, tomu se říká dobře investovaných třicet korun :)