16. 5. 2016

Tour de internet - slevy na buxu


… aneb superobří megabalík…

Předkládám následující knižně-matematickou rovnici:
Tentokrát měli na buxu opravdu úžasné ceny + knížky, po kterých už dlouho koukám  = oooobrovský a celkem těžký balík :). 
Leží mi tu na posteli a já kroužím kolem a vychutnávám si tu chvíli, než začnu škubat papír… znáte :) o tom nepochybuji. Objednala jsem celkem devět kousků a musím bux pochválit, přišly v naprosto perfektním stavu! Devítka je prostě moje šťastné číslo.
Tak papír rozškubán a mých devět krásek čeká na svoji vteřinu bloGové slávy. Tady jsou:

Z historických románů jsem pořídila Jed, Šachovnice královny a Koruna. Myslím, že teď už si nemůžu říct, že nemám nic pěkného historického na čtení. Knihy sice nemají na Databázi nijak zvlášť vysoké hodnocení, ale jejich témata mě zajímají, takže jsem se rozhodla udělat si vlastní názor. Kliknutím na název knihy se dostanete na anotace na Databázi.



Další trojice knih jsou takové ty nezařaditelné kousky Jane, Dívka, která sahala po hvězdách a Dvojčata. U dvojčat jsem se spolehla na nadšené recenze ostatních blogerů a navíc za devět korun, to není tak drahý pokus. Dívka mi učarovala obálkou a anotací a Jane mě nalákala na podtitul „moderní příběh Jany Eyrové". Obálky mají pěkné všechny tři, nejen Dívka. Ta má dokonce velmi slušné hodnocení 84%. Ostatní knihy sice na tom tak dobře nejsou, ale opět se spolehnu spíš na vlastní názor.





Poslední trojku tvoří dva díly v sérii Dcera kostí a dýmu a Dny krve a hvězdného třpytu a jedna samostatná kniha Mezi zloději. Na Dceru mě nalákalo video na youtube kanálu Svět podle Marillee a tak jsem vzala rovnou oba díly. Dcera má pěkné hodnocení 82%, Dny krve už na tom tak slavně nejsou, ale osmdesátka jim unikla jen těsně, tak uvidíme. Mezi zloději má krásných 81%. Obálky jsou přitažlivé všechny tři a příběhy také lákavé. Myslím, že tady určitě nešlápnu vedle.





Teď už jen vymyslet, kam to narvu na svoji přecpanou „nepřečtenou“ polici a kterou knihu budu číst nejdříve – samozřejmě po recenzácích. Začínám si připadat trochu jako obluda hamižná, ale knih není nikdy dost, obzvlášť těch dobrých… a v květnu budu hodná :) žádné utrácení! A koho by zajímala cena, vychází to i s poštovným v průměru 55 ká na knížku :). Teď koukám, že mi i celkem sedí k sobě podle nakladatelů, ale to byla náhoda, všimla jsem si toho až po naskládání obrázků - hezké :).


Jdu ty svoje krásky ubytovat do poličky a vy mi napište, jestli jste některou četli a jak se vám líbila :)


13 komentářů:

SeaBook řekl(a)...

Já jsem udělala objednávku prvně 11 a pak tuším 8 knížek... asi se pak po cestě z pošty zabiju :-D
Každopádně jsem objednala hodně knížek i do soutěže :)
Jo a Mezi zloději mám doma už docela dlouho (samozřejmě jsem ještě nečetla) a Dvojčata jsem si také objednala (rovnou i do té soutěže :-D) :)
Přeji příjemné čtení! :)

Nikolaoss řekl(a)...

Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama :D už i těch 9 kousků se neslo docela nepohodlně, tak s tebou soucítím :) Děkuji za komentář a na soutěž se pak určitě podívám.

Podpatky v knihách řekl(a)...

Hezké knížky :) Tu Dceru kostí a dýmu a ten druhý díl jsem velice dlouho zvažovala, jestli si taky objednám, ale nakonec mě odradilo, že není pokračování, ale obálky jsou krásné :) Jsem taky úplný maniak do nakupování knížek a vůbec je nestíhám všechny číst, protože do toho ještě z knihovny a plno co už mám doma nepřečtených... ach jo :)

Nikolaoss řekl(a)...

Tak to máme stejně, průkazku do knihovny jsem raději zatím neobnovila, protože odtam jsem tahala vždy plné ruce knížek a pak jsem nestíhala číst ještě víc než normálně :) a to nakupování: no neber to, když to moc nestojí :D za málo peněz hodně muziky :)

Knižní svět řekl(a)...

No paráda, tak to vypadá, že si udělám ještě nákup na Buxu :D Díky za tipy :D. Přeji pěkné čtení :D

Nikolaoss řekl(a)...

Není za co :) a tvojí peněžence se omlouvám :D
Děkuji za komentář.

Spisy jedné knihomolky řekl(a)...

Já četla jen Dceru kostí a dýmu a moc se mi líbila. Takže jsem si objednala druhý díl. Zbytek neznám, ale třeba Jane mě zaujala. ;-)

Nikolaoss řekl(a)...

Mně právě taky. Ani jsem nevěděla, že taková kniha je a jsem zvědavá jak si s tématem autorka poradí :)

Lory Humble řekl(a)...

Sérii Kost přání jsem četla oba dva díly a jedná se o vážně vydařené čtení - věřím že se bude líbit, i když je pravda, že druhý díl je o něco málo slabší. Z tvého výběru mě dále zaujala například poslední a třetí kniha :)

Lory Humble

Nikolaoss řekl(a)...

Tak to jsem ráda, že jsi četla ty dvě. Přece jen je dobře mít více kladných referencí :) Děkuji za komentář :)

EmDé řekl(a)...

Nic z toho jsem nečetla a BUXu se raději vyhýbám, jinak by to taky skončilo nějakým obřím balíkem :-)

Nikolaoss řekl(a)...

Taky se jim budu muset vyhnout :) aspoň do doby, než přečtu minimálně polovinu z nepřečtených.

Knihyztramvaje řekl(a)...

Uff, poradny nakup, to mi rekni kam se Ti to vsechno vejde :-) zajimave tituly.