31. 5. 2016

Narozeninové knihy


... aneb hodil by se ještě slovník... :)

Letos byly narozeniny obzvlášť vydařené a jak je nemám ráda, tak tentokrát je to jinak :). Dostala jsem (mimo jiné) obrovskou hromadu knih a protože v mém věku už bych asi měla být patřičně jazykově vybavená, všechny jsou v íngliš :).



Od mamky mám první díl mé nejoblíbenější série Ruthshireské kroniky - Riders.
Vzhledem k tomu, jak ukrutně je to u nás nesehnatelné, chtěla jsem se vypravit do některého z anglických knihkupectví a spojit to s návštěvou Londýna. Ale zázrak! Tento první díl se zázračně objevil u Dobrovského. Celá série má výborné hodnocení. První díl najdete na Databázi zde. Už jsem tedy hrdým vlastníkem kompletní série v češtině a pouze tří knih v originále, ale já se toho zbytku dočkám! :) A paní autorka už mi píše další kousek do sbírky.

Dalším darem, tentokrát od mého drahého byla komplet série Harryho Pottera v té neskutečné krásné nové edici. Vůbec si nevzpomínám, že bych mu říkala, že po ní toužím, takže mi buď čte myšlenky, nebo moc mluvím :)



Musel oběhat tři brněnská knihkupectví, aby to sehnal celé a protože vím, jak "strašně rád" nakupuje, má ten dárek pro mě o to větší cenu. Strašně jsem tuhle sérii chtěla, protože obálky knih jsou neskutečně krásné a navíc, je to prostě Harry Potter!


Dárcům hrozně moc děkuji. Podařilo se jim připravit mi opravdu krásné narozeniny. A tak přemýšlím, že se na ty další budu snad i těšit :).

A málem bych zapomněla na dárek sama od sebe:



Zase ta íngliš, no. Ale v češtině už to mám a originálu nedokážu odolat :)


16 komentářů:

Knižní svět řekl(a)...

Moc pěkné přírůstky, přeji pěkné čtení :)

Anonymní řekl(a)...

Harryho Pottera ti moc závidím! :)

Fiadh řekl(a)...

Nádherné dárky! Přeju všechno nejlepší :) Na HP v tomto vydání mám taky zálusk, ale předpokládám, že než se odhodlám, tak už bude v prodeji jiné :D

Nikolaoss řekl(a)...

Já bych se taky odhodlávala sto let :) takže naštěstí se za mě odhodlali jiní :) Děkuji za přání a za komentář.

Lory Humble řekl(a)...

Já k narozeninám, svátkům atd. většinou žádné knihy nedostávám a už vůbec ne v angličtině - tu mám doma asi jenom jednu a pořád ji louskám jenom tak nárazově :)

Lory Humble

Nikolaoss řekl(a)...

Však já taky počítám s tím, že to čtení asi bude... hm... trochu na dlouhé lokte :D ale naštěstí Potter začíná docela lehkou anglinou a přitvrzuje postupně, tak si snad zvyknu :)
Děkuji za komentář.

Sabina Huřťáková řekl(a)...

Moc pěkná nadílka. Také tu mám pár inglíš knížek. Většinou jsem z každé přečetla pár stránek a pak to vzdala. A to je to převážně moje milovaná Agatha Christie. :)

Nikolaoss řekl(a)...

Já se snažím bojovat statečně. Vzdala jsem většinou jen ty, které jsem před tím nečetla česky. Přece jen, alespoň základní povědomí toho, o čem příběh bude, mi dost pomáhá :)

Rachel Roo řekl(a)...

Awww nema tvuj pritel brachu? Nutne potrebuju nekoho kdo mi da k narozkam celou serii Harryho <3 <3 :)

Nikolaoss řekl(a)...

:D Má, ale zadaného se závazky :D

Unknown řekl(a)...

Abych řekla prabdu, tak novou sérii HP ti vážně, ale vážně závidím :))

http://bilbovy-knihy.blogspot.cz/

Nikolaoss řekl(a)...

:D děkuji za komentář

Sireen řekl(a)...

Teda, já tak miluji HP a tyhle nové obálky jsou naprosto dokonalé! Jsou jen ty knížky v angličtině nebo i v češtině?
Parádní dárky jsi dostala, skoro bych až záviděla, mně nikdy nikdo knihu snad pořádně nenadělil, protože se na to u nás kouká jako na takový dárek "když nevíš, co", což je sakra škoda :D

http://rina-books.blogspot.cz/

Nikolaoss řekl(a)...

V češtině tyhle myslím nejsou, ale jsou zase jiné pěkné :) U nás byla knížka vždycky hlavní dárek, kdyby nebyla na Vánoce pod stromkem, tak by byly úplně pokažené. Naštěstí jich bylo vždycky hodně :)

Šárka Fofoňková řekl(a)...

Krásné dárečky :) Já vím, že v angličtině nikdy nebudu moct číst, což mě někdy mrzí, když třeba nějaká kniha v češtině nevyjde. No.. naštěstí je těch českých víc, než zvládnu za život dát :) Ale vidím to jako velké plus, když někdo čte v cizím jazyce :)

Nikolaoss řekl(a)...

Já bych hlavně někdy chtěla číst stejně rychle, jako v češtině, ale toho se asi nedočkám :) budu se muset spokojit s pomalým čtením.