31. 3. 2016

Sčítání lidu za I.čtvrtletí


První čtvrtletí roku je v tahu a uteklo jako voda. Čtenářsky bylo ovšem poměrně produktivní na to, že jsem věnovala značnou část času jiným aktivitám. Ono taky počasí šlo čtení docela na ruku. A když máme ten poslední, krásně slunečný březnový den, je čas na malou rekapitulaci.

Takže nejdřív:
Chtěla bych poděkovat Palmknihám za možnost s nimi spolupracovat i v tomto roce a za recenzní kousky do mojí čtečky, které mi posílají. Této spolupráce si patřičně vážím a doufám, že jsou spokojeni.

A teď:
Počet přečtených knih v lednu byl k poslednímu dni zaokrouhlen na krásné číslo 7. V únoru mi dělalo společnost překvapivě taky 7 knih a v březnu se mnou za kamna vlezlo 7 společníků – asi je mi to číslo prostě souzené :). Ne na všechny už mám napsanou „recenzi“, ale postupně vše doplním. Přednost mají samozřejmě knihy od Palmknih. Ty knihy, na které už názor na bloGu je, jsou označeny *.
Co mi tedy uvízlo v prackách?

Přečteno ve čtečce:
Isabela: neohrožená královna*, Longbourn*, Drsný spasitel*, Selekce (3.díly), Jen jedna bude královnou*, Kdo pohne osudem*, Jiskra v popelu*, Jak stvořit dívku*, Dlouhý sprint s ozvěnou*, Řekni vlkům, že jsem doma*, Stopy v oblacích*


Přečteno v papíru:
Born to run*, Báječný život na laně, Dobrá znamení, Pod nekonečnou oblohou*, Karanténa*, Andělská tvář, Wetemaa, Ženy českých vládců, Co tě nezabije…



Koupeno:
Dobrá znamení, Nebra, Pište správně česky, Pod nekonečnou oblohou, Pensylvánský upír, Upír 0, 99 rakví, Malér Eyrová, Wetemaa, Zaklínač a jeho svět, Ženy českých vládců, Karanténa, Co tě nezabije, Návrat z temnoty


Vypadá to jako že „au, za co jsi jedla celý čtvrtrok?“, ale cenově to nevycházelo až tak hrozivě, protože v levných knihách a výprodejích na buxu, případně v antikvariátu se toho dá ulovit spousta :).

Rekordy čtvrtletí:

Nejlepší!
Hodně těžké rozhodování nakonec vyhrály společně knihy Jiskra v popelu a Řekni vlkům, že jsem doma. I když ostatní tituly jim šlapaly na paty. Moje názory na tyto knihy najdete zde: Jiskra, Sprint.


Nejdražší!
Jednoznačný vítěz je Zaklínač a jeho svět, nádherná obrázková publikace. Dost jsem se zapotila, než se mi ji podařilo sehnat :).


Nejhůře se četla
Dobrá znamení, ale to je u mě u pratchetovek klasika, tuhle jsem dokonce několikrát odložila, i když nebyla špatná ani nudná, ale prostě si mě tak nepřipoutala jako ostatní.


Nejrychleji přečtená
Jiskra v popelu. Ačkoliv nebyla nejtenčí, trvala mi pouhé dva dny. Dlouhý sprint s ozvěnou – sice trochu kratší, ale taky slupnut jako malina.


Největší překvapení
Born to run. Nikdy by mě nenapadlo, že mě bude bavit číst knihu o běhání :). Ježíšek se trefil! Názor na knihu k přečtení zde.


Největší doják
Jednoznačně Řekni vlkům, že jsem doma. Názor na knihu najdete tady.


Největší zklamání
Nebra. Zatím jsem nebyla schopná dostat se přes prvních pár stránek. Styl, kterým autor píše je umělý a nepřirozený. Text je samé klišé. Vyžívá se v podivných popisech s příšerným množstvím nehodících se přívlastků a ještě vkládá hrdinům do úst věty, které neodpovídají věku hrdinů ani situaci, ve které se nacházejí. No, uvidím, možná tomu dám ještě šanci.



Nejčtenější názor na knihu
Řekni vlkům, že jsem doma                                     
   


Všem čtenářům mého bloGu děkuji za to, že Trojtečku čtou a doufám, že se mnou vydržíte další čtvrtletí :) a jestli jste některou z knih také přečetli, nechejte mi tu svůj názor na to, jak se vám líbila. 


2 komentáře:

Šárka Fofoňková řekl(a)...

Řekni vlkům, že jsem doma mě také hodně láká...

Nikolaoss řekl(a)...

Já sem se zlákat nechala a nelituji.