25. 12. 2015

Státní svátek v Jeseníkách


Státní svátek je věc příjemná a oblíbená, zvlášť když vyjde na všední den. Tentokrát jsme chtěli oslavit 28.října lezením, ale plány se na poslední chvíli změnili a jeli jsme se projít na hřebeny Jeseníků.


Vyrazili jsme brzo ráno vozem a částečně autobusem (zdravím České dráhy – mistry výluk). Start pochodu Ramzová, přes Švýcárnu, Ovčárnu, Petrovy kameny až na Skřítka. Celkem 37 kiláků a plánovaný čas max 9 hodin nebo nám frnkne bus ze Skřítka zpět k autu. To dáme, není co řešit :).

Již po výstupu z autobusu nám dal vítr jasně najevo, že nám tuhle hřebenovku hodlá okořenit svojí studenou fučivou přítomností, ale jinak bylo krásné počasí. Pravda, nahoře na hřebeni se k větru přidala kámoška mlha, takže azuro a panorámata nám nějak vypadla z plánu, ale i tak jsem při slušném tempu, jakým jsme šli, moc nefotila. Praděd jsme se rozhodli vynechat, protože na něj mířili všichni ostatní a navíc nikdo neměl chuť trápit se v tom davu na asfaltce. Tím se nám trochu uvolnil našponovaný časový limit, konkrétně o hodinu, ale ono to nevadilo, ani dosavadní svižné tempo nedělalo nikomu z účastníků problémy. Na Petrákách už mlha nebyla, takže jsme si mohli dopřát i několik  krásných rozhledů, než jsme vyrazili po dalším hřebeni směrem na Skřítek.



Celkový čas 7 hodin i s pauzou na Švýcárně – myslím, že se můžeme pochválit :). Příjemná cesta domů už byla jen hezká tečka za vydařeným dnem. 


Žádné komentáře: